Kezdőlap » Film » Miről szól az X-Men- Az elsők?

Miről szól az X-Men- Az elsők?

Az X-Men- Az elsők című filmet 2011-ben mutatták be, és így összesen sorban az ötödik X-Men film, azonban időrendben cselekményét tekintve a fő trilógia előtt játszódik. Tulajdonképpen a film története az X-Men filmek előzményét dolgozza fel.
A sztori nagy része Amerikában játszódik, a ’60-as években, egészen pontosan 1962-ben, amikor a kubai rakétaválság volt. A film elején szemtanúi lehetünk annak, hogy két különleges tehetséggel rendelkező fiatalember összebarátkozik. Az egyik ifjú egy angol arisztokrata családból származik, ő Charles Xavier professzor, más néven X-professzor (James McAvoy), a másik fiú pedig Kelet-Európából menekült, Auschwitzot túlélő zsidó, Erik Lehnsherr (Michael Fassbender). A barátságuk tulajdonképpen azon alapszik, hogy mindketten felfedeznek magukban egy különleges képességet: Míg Charles képes olvasni mások gondolataiban, és irányítani is tudja azokat, addig Eric a fémek fölött képes uralkodni. A képességeik segítségével kifejlesztenek egy olyan gépet, mellyel az összes hozzájuk hasonló mutánst fel tudják kutatni. Végül ők állnak élére az emberiséget megmentő harcnak, de sajnos azzal kell szembesülniük, hogy az emberek nem fogadják el őket.
A szélmalomharcnak tűnő küzdelem, és az eltérő nézőpontok végül Charlest és Ericet is eltávolítják egymástól, ennek köszönhetően egymás ellen fordítják földöntúli erejüket. A filmben nemcsak számos érdekes mutánst ismerhetünk meg, hanem az X-Men filmek történetének előzményeit is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen film a Ponyvaregény?

A Ponyvaregény egy 1994-ben készült krimi-akció-vígjáték, melyet Quantin Tarantino rendezett, forgatókönyvét pedig Roger Avary-vel közösen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük