Kezdőlap » Film » Miről szól az Eredet című film?

Miről szól az Eredet című film?

„A tudatod lesz a tetthely. Az álom a valóság.” (Your mind is the scene of the crime. The dream is real.)
Az Eredet (Inception) egy scifi-akció film melyet írta, rendezte és a producere is Christoper Nolen. A főszereplőt pedig a Titanic sztárja Leonardo DiCaprio játssza. A film bemutatója Amerikában és hazánkban is (pár hónap eltéréssel) 2010-ben volt.
Don Cobb (Leonardo DiCaprio) értékes információkat lop el másoktól a tudatalattijából az álmok segítségével vagyis Extraktor. A legjobbak között is a legjobb és így már szinte bármire képes. Ám ez a képessége a legkeresettebb bűnözővé tette. Magányosan éli mindennapjait. De lehetőséget, hogy helyre hozza régi hibáját és nyugodtan térjen vissza családjához. Saito egy gazdag és befolyásos ember bízza meg egy igen érdekes feladattal.

Ő nem információt lopni szeretne, hanem egy gondolatot szeretne beültetni kiszemeltje, Robert Fisher fejébe. Robert hatalmas üzleti birodalmat örököl mely veszélyezteti Saito cégét. Tehát Cobb feladata az volna, hogy beültessen Robert fejébe egy gondolatot miszerint darabolja fel apja cégét. Cserébe fizetségként pedig megkapja a szabadságot és haza térhet a családjához. Cobb csapatával együtt elvállalja a feladatot. Apósától kér segítséget, mert új építészre van szüksége. Egy fiatal tehetséges lányt ajánlj neki, Ariadnét. Rövid idő alatt kitanítják a lányt és, már bele is kezdenek a feladatba. Összesen 10 óra áll rendelkezésükre, hogy elültessék a gondolatot Robert Fisher fejébe és kijussanak élve.
A feladat önmagában sem egyszerű. De a küldetést nehezíti, hogy Robert Fishert már kiképezték ilyen támadások ellen így az álom során a tudatalattija folyamatosan próbál védekezni az Extraktor ellen. Mindeközben bonyolítja a helyzetet, hogy Cobb feleségének a halálával kapcsolatos emlékek minden egyes álomba merüléskor megjelennek.
Ebben a filmben bár van szerelmi szál Leonardo mégsem a Titanicból jól ismert hős szerelmes figurát alakítja. Ez egy oda figyelést igénylő izgalmakkal teli film. Megéri megnézni!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan lett sikeres az Amerika kapitány?

Az Amerika Kapitány című filmet 2011 augusztusában mutatták be a hazai mozik, a történet alapjául …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük