Kezdőlap » Művészet » Miről szól az Álmodó könyvet városa?

Miről szól az Álmodó könyvet városa?

Az álmodó könyvek városa tipikusan mesecímnek hangzik, főleg az alcím miatt: egy érzelmes dinoszaurusz úti emlékei. De ha elolvassuk a könyvet, rájövünk, hogy ez kőkeményen mese felnőtteknek. A főszereplő Kisbárd Lombárd, akinek a keresztatyja búcsút int a napvilágnak, és semmi mást nem hagy az utódjára, csak egy kéziratot. Azonban a kézirat nem hagyja nyugodni az ifj Lombárdot, és elindul hosszú útra, hogy felfedje mit jelent a kéziratra ráírt szöveg. A nyomok Könyveskálba mutatnak, az Álmodó könyvek városába. Nah itt álljunk meg egy pillanatra.

Milyen is lehet az álmodó könyvek városa? Lesz ott sok könyv polcokon és mindegyik álmodik? Könyvszerelemről? Könyvcsaládról? Kicsi könyvekről? Kiderül, hogy nemcsak halkan szunnyadó könyvek vannak ám itt, hanem gonosz könyvek, akik savat köpnek, és nem hagyják békén a békés látogatót. Vagy olyan könyv, amelyik a nyomdafestéket nem tűri,legalábbis magába, mivel azzal támad a gyanútlan látogatóra.

Tudom, senki se írt neki meghívót, nah de akkor is. A főszereplő nem tud szabadulni, elragadja a város magával. Mindenféle könyvvárostól könyvvárosig vándorol, fura szerzetekkel találkozik, küzd és hallgat is egyben. Vannak segítői, de sokan csak a rosszat akarják neki. Ilyenkor már rájövünk, hogy ez minden, csak mese nem. Mindenki azt lát benne, amit akar. Saját magát, vagy másokat, az életét, vagy a halálát. Elveszik a könyvvárosban, úgy érzi nincs kiút, pár segítőn kívül senki se szereti, sőt a gonosz Árnykirály is megjelenik, a rettegett.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miről szól a Feed – Etetés című könyv?

Manapság már minden cuki, a vámpírok aranyosak, dögösek, a vérfarkasok fél pucéran mászkálnak a filmekben, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük