Kezdőlap » Hobbi » Miről szól a Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal?

Miről szól a Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal?

Régen kiadták a könyvet Szárnyas fejvadász címmel, semmitmondó borítóval, aztán változtattak a címen: Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal? Egy droid bárány van a borítón, rögtön siker könyv lett. Pedig ugyanaz a könyv, mint a Szárnyas fejvadász, ennyit számít a marketing.
A könyv fő jelszava a Nexus 6. Egy olyan világban élünk, ahol androidok vannak az emberek között elbújva, és bűnnek számít. Kiszűrő rendszerek vannak, különböző kérdéseket tesznek fel, érzelmiket, és attól függően ki hogyan reagál, eldönti a vizsgáló ember, hogy most android vagy ember.
Ő a fejvadász, akinek a feladata, hogy az elkószált, nem ellenőrzött gépeket levadássza. Az androidok mindent megtesznek a menekülés érdekébe, nem akarnak meghalni.
Ám a gépezetbe hiba csúszik, létrejönnek olyan androidok, akik nem hiszik el, hogy ők androidok, embernek hiszik magukat. Vannak érzelmeik, átmennek a teszten.
Az ember egy kevésbé emberi világban élni, különböző kérdéseket feszeget, hogy vajon egy android mitől nem ember. Mitől is ember az ember? Az érzelmeitől? És ha az androidnak vannak érzelmei, akkor rögtön ember, vagy más is kell hozzá? Egyáltalán mi a különbség? Mitől vagyunk mások? Tényleg mások vagyunk, vagy csak elhitettük magunkkal?
Végül a főszereplő “rosszat tesz” beleszeret egy androidba, elhiszi, hogy nem egy gép, hanem igazi ember, feladja az elveit.
Pont ő, aki vadászta őket, aki annyi időt töltött azzal, hogy az androidokat vadássza. Sokat vívódik magában, de végül csak átáll a másik oldalra.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük