Kezdőlap » Film » Miről szól a Thor című film?

Miről szól a Thor című film?

A Thor című filmet 2011-ben mutatták be, a történet főszereplője pedig a Marvel Comics képregényekből már jól ismert szuperhős, Thor, akit Chris Hemsworth alakít. A film története mitológiai alapokon nyugszik, ennek köszönhetően méltóan illik a fantasyk világába, azonban óriási sikerét nemcsak ennek a fantasztikusan kitalált forgatókönyvnek köszönheti, hanem annak is, hogy kiváló színészeket válogattak össze a szereplőgárdához. A főhősünk, Thor szerelmét az asztrofizikus Jane Fostert Natalie Portman játssza, Thor apját, Odint pedig Anthony Hopkins.
A film elején megtudjuk, hogy réges-rég, még időszámításunk előtt Odin, Asgard királya háborút indít a jégóriásoknak nevezett faj ellen, azért, mert azok le akarják igázni mind a kilenc ismert birodalmat, és persze a Földdel kezdenék a pusztítást. Mivel az asgardiak sikeresen megakadályozzák ezt, és visszaszorítják a jégóriásokat a saját birodalmukba, ezért az erejük forrását is elveszik tőlük, és bezárják egy ércládikóba, amit alaposan elrejtenek előlük Asgardon, így megszabadulva a jégóriásoktól néhány ezer évre.
A történet rögtön napjainkban folytatódik, amikor is Thor megkoronázására készülnek az asgardiak, de a ceremóniát éppen a jégóriások zavarják meg. Mivel erre Thor iszonyatosan feldühödik, úgy dönt, apja parancsa ellenére is megtámadja a jégóriásokat testvére, Loki, és néhány barátja segítségével. Azonban a terv nem úgy sül el, ahogy azt szerették volna, Odin megy megmenteni csapatot, és mivel Thor nemcsak megszegte apja, a király parancsát, hanem a békét is felborította a birodalmak között, a Földre kerül száműzetésre, megfosztva isteni erejétől.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dirty Dancing

Dirty Dancing, avagy Piszkos tánc, egy film amit mindenkinek látni kell. Egy film ami generációkon …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük