Kezdőlap » Film » Miről szól a Harry Potter és az azkabani fogoly című film?

Miről szól a Harry Potter és az azkabani fogoly című film?

A Harry Potter című filmek harmadik folytatása, az azkabani fogoly című rész rendezője már nem Chris Columbus, hanem Alfonso Cuarón, azonban a főszereplők és a színészgárda maradtak ugyanazok, kivéve Albus Dumbledore-t, akit ebben a részben már Michael Gambon alakít, mert az első két részben szereplő Richard Harris 2002-ben elhunyt. A filmsorozat harmadik részét két évvel a második rész után mutatták be a mozikban, azaz 2004 nyarán.
Ebben a részben láthatjuk, hogy Harry – aki immáron már harmadéves roxforti varázslódiák-, a nyarat ismét kénytelen rokonainál tölteni, azonban már nagyon nehezen veszi rá magát, hogy tényleg maradjon, és ne költözzön el valahova máshová. Egészen addig bírja türelemmel, míg meg nem érkezik Dursley-ékhoz vendégségbe Marge néni, aki Harryt egyenesen szolgaként kezeli, ráadásul a szüleit is szidja. Erre a fiú kiakadását varázslással oldja meg, a nagynénit felfújja, mint egy léggömböt, és elviharzik otthonról.
Mivel Harrynek nem szabadott volna varázsolnia a muglik világában, ezért büntetés fenyegeti, és amikor elszökik otthonról, a Kóbor Grimbusz egyenesen a Foltozott Üst fogadóba viszi őt, ahol Cornelius Caramel mágiaügyi miniszterrel találja szembe magát. Végül Harry megmenekül, de később kiderül, hogy a miniszer csak azért nem rúgta ki az iskolából, mert egy régi azkabani fogoly, Sirius Black szabadlábra került, és Harry-re pályázik. Mivel csak egyetlen megoldás van számára, ezért Harry ismét visszatér a Roxfortba, ahol biztonságban lehet minden veszélytől.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Cry Baby

A ma is A-kategóriás hollywoodi sztárnak számító Johnny Depp már a 90-es évek előtt olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük