Kezdőlap » Film » Miről szól a Harry Potter és a főnix rendje című film?

Miről szól a Harry Potter és a főnix rendje című film?

A 2007-ben bemutatott ötödik Harry Potter filmet, David Yates rendezte. A főszereplőket ugyanazok a színészek alakítják, akik már belopták magukat a filmsorozatot kedvelők szívébe, azonban ebben a részben igencsak kibővült a szereplőgárda, hiszen rengeteg új szereplő kap fontos szerepet.
Még az ötödik roxfortban töltött év előtt, Harry, és barátai – Ron és Hermione- megismerkednek a főnix rendjével, azzal a titkos társasággal, melyet Dumbledore alapított, hogy szükség esetén összeállva védekezni tudjanak az egyre nagyobb erejű Voldemort ellen. A rend tagjai között van a Weasley család, Dumbledore professzor, McGalagony professzor, Sirius Black, Remus Lupin, Nymphadora Tonks, Hagrid, Kingsley Shacklebolt, Alastor Rémszem Mordon, és sokak csodálatára Piton is.
Mivel a renddel eléggé kalandosra sikeredett a nyár, ezért Harryék felbuzdulva térnek vissza a Roxfortba, hogy minden megszerzett tudásukat gyakorolhassák, és tovább bővítsék. A társaságot, és az egész évfolyamot azonban igen hamar elkeseríti, hogy a Sötét Varázslatok Kivédése tárgyat idén nem az előző tanár, hanem Dolores Umbridge, a Mágiaügyi Minisztérium egyik embere tanítja. A probléma ezzel csak annyi, hogy Umbridge nem engedi a diákokat varázsolni, sőt mi több, egyre szigorúbb intézkedéseket vezet be az iskolába, végül még egy tanárnői is kirúgat. Mivel ezt a diákok nem viselik jó szívvel, ezért létrehozzák saját gyakorlókörüket, melyet Dumbledore seregének neveznek el.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dirty Dancing

Dirty Dancing, avagy Piszkos tánc, egy film amit mindenkinek látni kell. Egy film ami generációkon …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük