Kezdőlap » Látnivalók » Miről híres Granada?

Miről híres Granada?

A Nicaragua területén található Granada Közép-Amerika legrégibb koloniális stílusú városa. Jelentőségét gazdag történelmi és kulturális örökségének köszönheti, és emiatt az utóbbi időben elnyerte a „Közép-Amerika ékköve” állandó jelzőt.

Granada a guatemalai gyarmati központ, az impozáns Antigua testvérvároskaként társadalmi, kulturális és gazdasági értelemben egyaránt virágzott. Stratégiai fekvése lehetővé tette, hogy számos kikötővel kapcsolatban álljon, így a térség kereskedelmi központjává nőtte ki magát. Ugyanakkor a város északról és délről is sok utazót vonzott, ami szintén hozzájárult felemelkedéséhez.

Gazdagsága miatt a kalózok és a félhivatalos katonai szabadcsapatok is felfigyeltek Granadára. Az 1850-es évek derekán például az amerikai katona és kalóz, William Walker célpontjává vált. Walker később Granadában telepedett le, és miután elnöknek kiáltotta ki magát, Közép-Amerika egész térségében magához akarta ragadni a hatalmat. Mikor ez nem sikerült neki, felgyújtotta a várost, és ezzel annak eredeti építészeti emlékeit jórészt megsemmisítette. Granadát azonban igen gyorsan újjáépítették, és a későbbi sorscsapásokat már jobban viselte.

A várost napjainkban egész Latin-Amerika egyik legszebb városának tartják. Gazdag gyarmati öröksége eltörölhetetlen, mindmáig őrzi a koloniális korszak építészetének néhány jeles emlékét. Emellett számos múzeummal, galériával és templommal büszkélkedhet. Kihagyhatatlan látnivalói közé tartozik a nagy katedrális és a Parque Central, ahol mindmáig láthatjuk a tűzvész nyomait.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Visegrádi Fellegvár

A fellegvárat menedékvárként emelték, ami Mátyás korában élte virágkorát, ezt követően a törököknek esett áldozatául. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük