Kezdőlap » Lakberendezés » Mire van szükség a konyhában?

Mire van szükség a konyhában?

A konyha legfontosabb eszközei egyrészt a nagy konyhai gépek, mint a hűtő és a tűzhely, másrészt a konyhabútor, amiben a további fontosságokat tarthatjuk. A főzés legfontosabb kellékei az edények, mint lábas, fazék, serpenyő, legalább két különböző méretben mindegyik. Az előkészítéshez szükséges eszközök a több különböző méretű műanyag illetve üveg tál és a feldolgozáshoz szükséges kések, kanalak, fakanalak. További apróságok is jó, ha kéznél vannak, mint a reszelők, szűrők, merőkanalak, fedők.
A kamraszekrény tartalma elsősorban különféle ehető alapanyag. Ide pakoljuk a nem romlandó dolgokat, mint a liszt, rizs, zsemlemorzsa, olaj, só, cukor, különféle fűszerek, tartósítószerek, ecetek, de ide pakolhatjuk az UHT-s tejet is. Ha szoktunk használni eltartható készételeket, akkor ezeket is nyugodtan tarthatjuk hűtő helyett a kamraszekrényben, például kekszet, zacskós leveseket, édességeket, stb.
Az üveges szekrényrészekben szokás tartani a tálaláshoz szükséges eszközöket: kicsi és nagy lapostányér, leveses mélytányér, reggelizéshez szolgáló deszkák, tálalóedények. A poharakat lehetőleg fejjel lefelé tároljuk, így kevésbé porosodnak. Elvileg a bögréket is így célszerű tartani, de ha szeretnénk, hogy a minta is érvényesüljön, akkor inkább mosogassunk többet.
A mosogatás alapvető kelléke a mosogatómedencén és csapon kívül persze a különféle szárítók, amelyekbe bele lehet állítani a tányérokat és evőeszközöket. Tartsuk kéznél mindig a mosogatószereket és szivacsokat is. Ezeket általában a mosogató alatti szekrényben szokták tárolni. Gyakran ugyanide állítják a kukát is. Ebből, ha lehetséges, válasszunk szelektív gyűjtőt, hogy tehermentesíthessük a környezetünket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dekorálj aluminium fóliával

Mindannyian találkoztunk már azzal a problémával, hogy szerettük volna feldobni a lakás egyes részein üresen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük