Kezdőlap » Egészséges életmód » Mire ügyeljünk használt kerékpár vásárlásakor?

Mire ügyeljünk használt kerékpár vásárlásakor?

Egy jó sporteszköz nem csak verseny- vagy szabadidős célokat szolgál, hanem hozzájárulhat egészségünk megőrzéséhez is. Mostanában közlekedési eszközként is népszerű a kerékpár, amelyet sokan mindennapos használatra vásárolnak, így nem mindegy, hogy milyen állapotban van?

Amennyiben használt kerékpár vásárlása mellett döntünk, lehetőleg személyesen válasszuk ki, és nézzük meg a járgányt. Vizsgáljuk át, hogy minden alkatrész a helyén van-e, működik-e a fék és a sebességváltó, nem lötyög-e a kormány, vagy kattog a pedál? Ha nem is vagyunk szakértők, a legszembetűnőbb eltéréseket könnyen felfedezhetjük. Egy hiányzó pedál, hibás fék, törött küllő, vagy elferdült kerék balesetveszélyes, és ha nem értünk a szereléshez, ezeknek a javításával ne is kísérletezzünk! Több szervíz is foglalkozik kerékpárok javításával, felújításával, de egy ilyenhez értő ismerőst is megkérhetünk arra, hogy segítsen a választásban és vásárlásban. Ő el tudja dönteni, hogy egy adott hiba javítható-e, és ha igen, akkor milyen költségvonzata van? Az utcai kerékpárokhoz való alkatrészek olcsók, gumibelsőt, kereket, fékbovdeneket, fogaskerekeket szaküzletben vagy hipermarketben vásárolhatunk. Némely típushoz és alkatrészhez speciális szerszámok szükségesek, így az alkatrészek beszerelését bízzuk hozzáértő emberre.

Előfordulhatnak esztétikai hibák, megkarcolódott, kopott festés, hiányzó kormányvédő vagy burkolat ne tántorítson el minket a vásárlástól, ha a kerékpár amúgy jó műszaki állapotban van. Már egy mosással, polírozással is sokat dobhatunk a bringa külsején, apróbb kellékeket pedig szintén olcsón és újonnan is vásárolhatunk a legtöbb hipermarketben.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az egészség szépít

A szépséghez részben a gyomrunkon keresztül vezet az út. Az egészséges táplálkozás jelentősen befolyásolja az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük