Kezdőlap » Családi élet » Mire tanít egy kutya?

Mire tanít egy kutya?

Napjainkban egyre több a kutyatulajdonos, rengeteg kutyát tartanak lakásokban. Minden fajtának szüksége van a sok mozgásra, szabad levegőre. Így aki kutyát tart biztos, hogy bármilyen idő is legyen odakinn, legalább naponta háromszor kimozdul. Ha nehezen veszed rá magad a sportra, itt a lehetőség, hogy összekösd a kellemest a hasznossal. Ha már úgyis leviszed a kutyát, miért ne sétálnál vagy kocognál egy kicsit te is. Nagyon jó szórakozás és nem kell egy helyben ácsorogni, fagyoskodni. Kutatások alapján, akik hetente legalább 8-10 órát sétáltatják a kutyát, ritkábban lesznek szívbetegek és nagyobb eséllyel élnek túl egy infarktust is. Hiszen a friss levegőn való tartózkodás pozitív hatással van a kondícióra, az izomzatra, az immunrendszerre, a vérnyomásra és a vérzsírszintre. Mindemellett a közérzetünk is jó lesz.
A kutyák nem csak a fizikai állapotunkat támogathatják, hanem lelkileg is segítenek. Az emberek egy párkapcsolatban hűségre és bizalomra vágynak, viszont ez nem mindig valósul meg. Mindenki tudja, hogy a kutya több mint egy jó barát. Hűséges és megbízható, semmilyen körülmények között nem hagy cserben. A legújabb kutatások szerint, a kutya, az állatok között egyetlenként, nagyon jól alkalmazkodott az emberhez. Különleges érzéke van az ember igényeinek felméréséhez. Egy válás miatt széthullott családok körében beigazolódott a kutya terapeuta funkciója is, könnyebben viselték a válással járó fájdalmakat, azok akiknél kutya van. Ebben az időszakban a kutya támogatást, vidámságot és elfogulatlanságot nyújt. A kutyatulajdonosok még a sorscsapásokat is jobban tudják kezelni, hiszen erősíti az önfegyelmet.

Nem hagyhatjuk el magunkat és minden séta után javul a hangulatunk.
A kutyák társkereséshez is nagyon jók. Megkérdezett kutyatulajdonosok szerint az emberek gyorsabban közel kerülnek egymáshoz a kutya közvetítésével. Az állat nem törődik a formaságokkal, teljesen ártatlanul pontosan azt teszi, amit az emberek nem mernek. Amerikai kutatók állítják, hogy az állattartók házasélete boldogabb és kiegyensúlyozottabb, mint az ebtelen társaiké.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Idős apuka, egészséges gyerek?

A nőknek nem szabad túlságosan későn gyermeket világra hozni, a férfiak ezzel szemben akár 60 …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük