Kezdőlap » Nyaralás » Mire számítsunk ha a Balatonra megyünk nyaralni ?

Mire számítsunk ha a Balatonra megyünk nyaralni ?

A Balaton partján fizetős és szabad strandok várják a víz és a napfény szerelmeseit. Mivel a part jelentős részét beépítették, egyes településeken csak a fizető strandokon van lehetőség fürdőzése. A szállodák, magán – és vállalati üdülők saját partszakaszai körülkerített, zárt területek. Néhány településen a beépítés után feltöltéssel alakítottak ki parti sávot szabad strand céljára. Fizetős strandok: Körülkerített területekre belépőjegyet kell váltani.

A fenntartó gondoskodik a terület tisztán tartásáról, parkosításáról, a kulturált körülmények megteremtéséről (öltözők, mosdok, zuhanyzók), étkezési lehetőségekről (éttermek, büfék), sporteszközökről és játékokról, játszóhelyekről (strandröplabda-pálya, pingpong-asztalok, gyermekjátszóterek stb.), vízi sporteszközök bérlési lehetőségéről, üzletekről (strandcikkek árusítása stb.). Szabad strandok: Nem körülkerített partszakaszok, amelyek térítés nélkül igénybe vehetők.

Fenntartói a települési önkormányzatok. Kulturáltságuk, tisztaságuk, felszereltségük változó, egyes településeken eléri a fizető strandokét. Sok helyen a település önkormányzata gondoskodik kulturált mosdóról, zuhanyzóról, WC-ről. A büfék, éttermek, sporteszközök-kölcsönzők, üzletek ezeken a strandokon is megtalálhatók. Az elmúlt években néhány önkormányzat olyan szabad strandokat is kialakított, ahol a víz szabadon fut ki a homokos partra. A kőgáttal körbevett Balaton-parton ezek a strandok nagy népszerűségnek örvendenek különösen a kisgyerekekkel nyaralók körében.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Utazzunk: Amerikai Egyesült Államok

Az Egyesült Államokat szokás Sam bácsinak, valamint a bevándorlók Eldorádójának is nevezni. 1820-tól a XX. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük