Kezdőlap » Egészséges életmód » Mire jó a szódabikarbóna?

Mire jó a szódabikarbóna?

Nem is gondolnánk, hogy milyen csodaszer a szódabikarbóna. Illetve lehet, hogy tudtuk, de rég feledésbe merült. Pedig nagyanyáink rengeteg dologra használták. Mi meg szépen elfeledtük, no meg persze a reklámok is arra sarkallnak, hogy mindenféle drága, puccos szereket vásároljunk takarításra, tisztításra.
Hagyományos esetben a szódabikarbóna például gyomor égésre remek dolog. Felesleges drága gyógyszertári dolgokat vásárolni, egy kanál szódabikarbóna egy pohár vízzel gyomorégésre zseniális dolog. Macskajajra is tökéletes. No meg persze sütésre mindenki tudja, hogy remekül használható.
Na de mi mindenre jó még? Számos felhasználási lehetőség van még! A szódabikarbóna szagtalanít és fertőtlenít. Például sportcipőbe, tornacipőbe szórjunk szódabikarbónát, hagyjuk egy egész éjszakán át így szellőzni a cipőt (lehet persze tovább is), ezután szórjuk ki belőle és már használhatjuk is újra a szagtalanított cipőnket!
A hűtőbe is tökéletes szagtalanítóként egy kis tálkában a hűtő hátuljába berakni. Szagtalanításra még a macskaalomba is keverhetjük. Ott is tökéletesen kifejti a hatását!
Tisztításra is számtalan formában használhatjuk! A lefolyóba szórjunk egy kis szódabikarbónát, és öntsünk rá ecetet. Lehetőleg ne hajoljunk fölé a művelet közben, mert azonnal elkezd pezsegni és habzani, és az ecet gőze fog felszállni, viszont remekül megszünteti a dugulást, és tisztítja és fertőtleníti a lefolyónkat. Ha befejezte a pezsgést, akkor öntsük le forró vízzel és meg is vagyunk!
De saját magunkon is használhatjuk. Fogfehérítésre is tökéletes, mártsuk bele a fogkefét a szódabikarbónára, majd így nyomjuk rá a fogkrémet, és ezzel mossunk fogat. Meglátjuk, felér a legdrágább fogfehérítő fogkrémmel a hatása. De vigyázzunk, ezt ne használjuk minden nap!!!!
Arctisztításra is remek szer! Egy kis arclemosó szivacsot nedvesítsünk be, és szórjunk rá szódabikarbónát. Ezzel radírozzuk át az arcunkat, utána mossuk le! Tisztít, fertőtlenít, és zsírtalanítja a bőrünket. Olyan lesz utána, mint a babapopsi.
Egyszóval, bátran próbáljátok, filléres dolog, és érdemes belőle egy-két csomaggal mindig tartani otthon, mert rengeteg dologra használható szuper szerről van szó!:)

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük