Kezdőlap » Elektronika » Mire jó a master billentyűzet

Mire jó a master billentyűzet

A szintetizátorok világrajövetele után hatalmas felszabadulást érezhettünk, mikor a szerkezet agyát és billentyűzetét különválasztották. A különálló, önmagában hangképzésre nem alkalmas, viszont fejlett vezérlőfunkciókkal ellátott billentyűzetek a masterbillentyűzetek. A számítógépünkre kötött MIDI billentyűzetek hatalmas segítséget és korlátlan lehetőséget nyújthatnak az elektronikus zenészek számára.
Először is nem kell megvennünk a méregdrága szintetizátorokat, hisz a szoftverekbe táplált hangokat szólaltatják meg, másrészt sokkal kényelmesebb a dallamszerkesztés és a gyakorolgatás mondjuk 61 teljes méretű szinti billentyűzettel, mint a klaviatúrán bepötyögni a melódiákat. A hangzás is más hogyha kézzel játsszuk fel a dallamokat, hisz egy sokkal természetesebbnek tűnő hangsort állíthatunk így elő. A MIDI billentyűzetek gyártásában a Fatar, az Evolution és a Midiman elnevezésű cégek emelkednek ki, de el kell hogy hangozzon ezzel kapcsolatban a Roland, és a Terratec neve is.
Az olasz Fatar cég a világ egyik legnagyobb és legrégebb óta működő billentyűzetgyártója, és ráadásul az egyetlen, aki master billentyűzetek gyártására specifikálódott. Már több mint 40 éve léteznek, és a szakadatlan lelkesedésüknek köszönhetően elérték, hogy billentyűzeteik az igazi hangversenyzongora billentyűzetek billentésével rendelkeznek. A MIDI billentyűzetek istene a Fatar cég SL azaz Studiólogic sorozat, amelynek billentyűzeteiben a kalapácsmechanika a hagyományos zongorákban használt kalapácsok lehető leghűbb modellezésén alapul, így az eddigi billentyűzeteknél sokkal szélesebb dinamikai skálát tesz elérhetővé.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Itt az új 4K felbontású televízió

A Sony nemrég egy igazi csemegével állt elő. Az X85 TV egy igazi élményt nyújt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük