Kezdőlap » Internet » Mire jó az XML Sitemap?

Mire jó az XML Sitemap?

Amikor egy honlapot létrehozunk, akkor nem kizárólag a látogatóknak tervezzük meg, és töltjük fel tartalommal, hanem a kereső motoroknak is elsősorban a Google számára is, hiszen köztudott, hogy ez a világ legnagyobb és legelismertebb kereső motorja, amely nem csak a keresések miatt, de a közösségi oldala miatt is nagy befolyásoló tényező egy honlap kereső optimalizálása során. Nagyon sok lehetőséget és segítséget kapunk a Google-től, hogy minél jobban tudjuk optimalizálni a honlapunkat. Ehhez azonban nekünk is tennünk kell méghozzá nem is keveset.

Az egyik legalapvetőbb dolog, miután mindent létrehoztunk a honlapunkon az az, hogy készítünk egy XML sitemapot-ot, vagy magyarul honlaptérképet. Ez nem csak arra jó, hogy megmutassa az embereknek, hogy hány oldal és milyen néven szerepel az adott weboldalon, nem csak nekik segít eligazodni, hogy ha nem találnak valamit, de a Google számára ugyan úgy segít, hiszen amikor készen vagyunk egy honlappal, és engedélyezzük neki, hogy körbe járja a honlapunkat, akkor sokkal gyorsabban, és sokkal egyszerűbben fogja tudni indexelni a weboldalunkon található összes lapot, amit ő nagyon fog tudni értékelni.

Ezt az honlaptérképet egyszerűen meg tudjuk neki mutatni. Be kell mennünk a Google webmaster-be és ott az adott felületen egyszerűen csak fel kell tölteni a legeneráltatott (amit az interneten számos helyen meg tudunk csináltatni) honlaptérképet, és innentől kezdve sokkal gyorsabban fogja majd bejárni a honlapunkat. Ajánlott a térképet aktiválás előtt letesztelni, hogy rendben működik-e.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mi is az a tumblr?

Rengeteg felületen láthatjuk, hogy egy-egy kép forrása a tumblr., vagy éppen rengeteg vicces vagy éppen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük