Kezdőlap » Szoftver » Mire jó az FM 7 program?

Mire jó az FM 7 program?

Egy újabb szoftver ágaskodik ki a sokadalomból, aminek különlegessége, hogy tökéletesen utánozza a klasszikus és legendás Yamaha DX sorozat egyedi FM (Frequency Modulation) szintetizálást. Az igen vonzó kezelőfelülettel rendelkező program kezeli a lényegesebb formátumokat (SoundManager, VST, DirectorConnect) és képes hardverekkel kommunikálni, majd azok mintáit reprodukálni. Az FM7 nem csak újragyártja a DX-szintik hanghullámainak formáit és hangzását, hanem felül is múlja az eredeti FM szintetizátorok képességeit, hisz itt már effektezhetjük is hangjainkat.

Az FM7 tulajdonképpen egy FM algoritmus szintetizátor, ami el van látva torzítóval, filter operátorokkal, bővíthető modulációs képességekkel, audio bemenettel és más érdekes apróságokkal, amit az eredeti FM szerkezetekből hiányolhattunk. A nyolc operátor külön-külön grafikusan editálható a képernyő, vagy MIDI kontroller segítségével. Közülük az első 6 (A-tól, F-ig) a DX- sorozat után lett modellezve, mindegyik egy-egy hallható hanghullámot generál, de a DX-ek csak szinuszjelet használnak, az FM7-ben már 32 féle jel közül választhatunk az egyszerű szinusztól a komplex TX jelekig.

Van a szoftverben egy programozható FM mátrix is ami a jelirányítási munkálatoknál könnyíti meg merőben a dolgunkat. A frekvenciaszinteket, a kimeneti szintet, a sebesség érzékenységét, az amplitúdó modulációkat és a fontosabb beállításokat mind könnyedén szabályozhatjuk a kijelző, vagy MIDI használatával, amire a DX-szintiknél szintén nem volt példa.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen játékokkal játsszunk?

Ha unatkozunk, akkor számítógépes játékokkal játszhatunk. Népszerű játékok a Pes (Pro Evolution Soccer), vagy a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük