Kezdőlap » Internet » Mire jó az adblock?

Mire jó az adblock?

Az internet tele van hirdetésekkel. Ezek igazából a mozgató rugói a gazdasági életnek, és egyre inkább azok, hiszen az internet egyre kiterjedtebb, és egyre inkább erre a területre tolódik át a gazdaság java része. Azonban a hirdetéseket és a reklámokat sokan nem szeretik. Nem csak azért, mert olyan mintha a tv-ben kellene várniuk az embereknek, hogy kezdődjön egy film, hanem mert a legtöbb reklám olyan módon van beépítve a honlapba, hogy az hirtelen kerül elő, hirtelen bukkan fel, ami vagy megijeszti az embereket, vagy ingerülté teszi őket.
Nagyon sok esetben 10 másodperc után találkozhatunk egy reklámmal, és lehet, hogy pont akkor bukkan fel, amikor egy cikk közepén járunk, és akkor tényleg nagyon bosszantó tud lenni. Ezek elkerülésére fejlesztették ki a fejlesztők az adblockot, amely korábban csak firefox böngészőre volt elérhető, de mára már chrome-ra sőt az összes többi böngésző alá ki van fejlesztve.
Tényleg nagyon hasznos azoknak, akik nem szeretik a reklámokat, hiszen így sokkal élvezetsebben tudnak böngészni az interneten, és nem kell attól félni, vagy attól tartani, hogy valamikor hirtelen felbukkan egy hirdetés. Így már el lehet olvasni egy cikket, vagy meg lehet nézni egy videót úgy, hogy tíz, tizenöt másodperc után nem ugrik fel egy ablak egy akcióval, vagy a honlap maga nem visz el a megtekintett tartalomtól nagyon messze. A telepítése nagyon egyszerű, hiszen minden böngészőbe lehet telepíteni egyszerű kiegészítőként, és ez minden felhasználó számára csupán néhány kattintás.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan keressünk állást az interneten?

Amint eldöntik az emberek, hogy dolgozni szeretnének bizonyos tényezők miatt, mint például a pénzhiány azonnal …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük