Kezdőlap » Egészséges életmód » Mire jó az A vitamin?

Mire jó az A vitamin?

Egyik legkorábban felfedezett vitaminok közé tartozik az A vitamin. Számos dolog mellett fontos szerepet tölt be az emberi szervezetben,ezért elengedhetetlen az A vitamin hiánya. Mint például a nyálkahártya védelmében, vagy csontképzésben is fontos szerepe van.
Tojás sárgában, tejtermékekben, valamint sárgarépákban is meg található,amelyekkel pótolhatóak napi beviteli szükséglet. Azaz főként olyan termékekben is előfordul amit általában szívesen fogyasztunk. Ajánlott bevitel felnőtteknek: 1 mg. Azaz körülbelül 2 dkg sárgarépa fedezi már a napi szükségletet. Zsír zsíroldékony vitaminról beszélünk.
Általánosan ajánlott egyes területen,méghozzá például megfázás esetén , influenza megelőzésére is alkalmas, vagy akár a bőrbetegségek kezelésére vagy a szem egészséges működésének biztosítására is, és ezenkívül még számos egyéb területen is jótékony hatással van az emberi szervezetre.
Tovább Nagyon fontos szerepet tölt be a növekedéshez,fejlődéshez vagy sejtek megújulásához.
Antioxidáns tulajdonsága van,ezáltal gátolja a vegyületek oxidációját. Az A-vitamin hiány csökkentheti a szervezet fertőzésekkel szembeni ellenálló képességét. De az A-vitamint sem adagolható túl, mert nem tesz jót a szervezetnek és az egészségnek, akár kisebb mennyiségben való túladagolás is okozhat kellemetlenségeket. Tehát fontos szem előtt tartani, hogy a napi szükségletet juttassuk be szervezetünkben, valamelyik táplálkozás formájában. Például reggelente egy pohár tej megívása is alkalmas.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük