Kezdőlap » Egészséges életmód » Mire jó a galagonya?

Mire jó a galagonya?

A természet patikájában sok gyógynövény szolgál szívgyengeség ellen. Ezek egyike a régóta bevált galagonya.

A galagonya két fajtáját különböztethetjük meg:
A csergalagonya- árnyas, erdős helyeken növő cserje. Termése ősszel, éretten vörös színű, szagtalan, lisztes ízű, vékony húsú, kétmagvú. Virágzata, hajtása, levele és termése szívműködtetést erősegítő. Hasonló hatású gyógynövényekkel együtt gyógyteakeverékek összetevője.

Az egybibés galagonya- bozótos helyek, legelők cserjéje. A csergalagonyához hasonló összetevőkkel rendelkezik: szaponint, laktont, szitoszterint, adenozint, kolint tartalmaz.

Amikor a szívizom sok évtizedes szakadatlan munkája után elfárad, teljesítménye lanyhul. De nem csak idősebb korban működhet rosszul a szívünk, hanem a felelőtlen életmód, a túlzásba vitt sport, a rendszertelen alvás, és még lehetne sorolni. Az ember hamar elfárad, kimerül, és a gyengült szívműködés miatt felgyülemlik a víz a szervezetben. Időnként ritmuszavarok, nyomó és szorító érzés keletkezik a mellkasban. A könnyű szívritmuszavarokra, illetve megelőzésképpen igen hatásosak a galagonya-kivonatok,- főzetek,- és oldatok. A vérnyomásra közvetlen hatással nincsenek, pusztán a szívműködést normalizálják.
Galagonyatea: a galagonya hajtásvágásából és virágából álló keverékből egy teáskanálnyit forrázzunk le, és hagyjuk 15 percig ázni, majd szűrjük le, és fogyasszuk. Használjuk kúraszerűen, napi 1-3 alkalommal, két héten át. Megelőzésképpen heti egyszeri fogyasztása javasolt. Galagonyapreparátumok cseppekben és drazsé formájában is készülnek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mesterséges édesítőszerek hálójában

Szerencsére ma már nagyon sokan felismerték, hogy a finomított kristálycukor mértéktelen fogyasztása mennyi betegség forrása …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük