Kezdőlap » Jog » Mire is jó a versenyzés a versenyszférában?

Mire is jó a versenyzés a versenyszférában?

A válasz rendkívül kézenfekvő is lehetne. Hiszen egy tábor azt mondja, hogy a versenyzés semmire nem jó, természetesen főleg azoknak a tábora, akik nem feltétlenül versenyképesek. A másik tábor pedig azt mondja, hogy a versenyzés nagyon is jó, főleg mert győznek. Jelen közgazdasági helyzetünkben, sajnos mindkettő megállja a helyét. Viszont a versenyzés, vagy versengés már évmilliók óta részét képezi az életünknek, de ha nem is közvetlenül a miénknek, az életnek mindenképp. Versengés nélkül nem lenne fejlődés. Hiszen, mindig van egy jobb ötlet, egy jobb megoldás.

Fejlődéshez és fejlesztéshez, vagyis ahhoz, hogy eljussunk jelen világunkba, elengedhetetlen a versengés. Hiszen, ha az őseink nem versengenek az ételért, ma nem lennénk itt, vagy nem mi lennénk itt. Jelenlegi gazdaságunkban, már nem az ételért folyik a verseny, hanem egy cég esetén, projektért, pénzügyi intézetek a haszonért, a kutatók a hírnévért, a jogászok a tekintélyért. Közben pedig tanulhatunk, tapasztalhatunk, hiszen tény és való, hogy az első hely szűkös, viszont, az aki jobb az azért jobb, mert valamit jobban tud. Igen, itt el kell gondolkozni, jelenleg igaznak tartható-e ez a mondat.

A gazdaságunk akkor tud előre haladni, ha az előző mondat igaz. Ha tényleg azért lesz valaki első, mert jobb. Manapság sok esetben többet számít az, hogy ki milyen vagyoni háttérrel rendelkezik, és milyen ismeretségi körrel bír, ahogy szokás mondani, mindenkinek maga felé hajlik a keze. Tehát a versengés akkor tud igazán hasznunkra válni, ha az alapszabályokat mindenki betartja, ezek a szabályok nem csak a törvény által lefektetett alapok, hanem az a társadalmi erkölcsösség alapjai. Az erkölcs diktálta szabályok betartásával illetve a törvények révén a versengésnek nem csak értelme van, hanem haszna is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mik azok az atipikus foglalkoztatási formák?

A részmunkaidő és a távmunka terjedésével egyre többször és több helyen találkozhatunk az atikus jelzővel. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük