Kezdőlap » Kert » Mire használjuk a régi locsolócsöveket?

Mire használjuk a régi locsolócsöveket?

Elég jellemző, hogy a locsolócsövek két-három év használat után elöregszenek (hacsak nem extra jó minőségűek), és itt-ott kilyukad az anyag, vagy ha valami éles tárgyba akad mozgatás közben, akár már korábban is elhasad.
Emiatt a legtöbb háztartásban, kertben, az évek folyamán rengeteg régi cső gyűlik fel – többnyire sajnáljuk kidobni, még akármire is jó lehet.
Íme néhány ötlet, mire lehet ezeket felhasználni:
Az öreg, lyukas csövek nagyon alkalmasak például a csöpögtető öntözéshez. Gyorscsatlakozóval könnyen összeilleszthetőek a nem eresztő darabokkal a megfelelő helyeken.
Ha nem ereszti a vizet, egy hosszú csődarab nagyon alkalmas a vízszint pontos mérésére. Például egy medence ásásakor, ha nincs elég nagy vízmértékünk, egyszerűen fogjunk egy, az áthidalandó távolságnál legalább 1-2 méterrel hosszabb csődarabot, és töltsük fel vízzel. A közlekedő edények elve miatt a cső két végébe tekintve a vízoszlop magasság a cső másik végéhez képest a pontos vízszintest fogja mutatni.
A kertben futó elektromos vezetékek, például hosszabbító védelmére vágjuk végig hosszában a csövet, hogy a kábelt bele tudjuk fektetni, majd pillanatragasztóval néhány helyen zárjuk össze a csövet, hogy ne csússzon ki belőle.
A már nagyon elrongyolódott csőből egy horgolótű és műanyag madzag segítségével pár perc alatt kis szőnyeget készíthetünk. Erre leülhetnek a gyerekek homokozás közben, vagy rátérdelhetünk, miközben gyomláljuk a kertet.
Színes csövekből készíthetünk hajtogatott díszeket is valamelyik melléképület falára.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ültessünk kivifát

A kivi hazánkban is termő gyümölcs, amelyet akár saját kis kertünkben is megtermelhetünk. Ha szeretnék …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük