Kezdőlap » Zene » Mire használhatjuk a keyboard-ot?

Mire használhatjuk a keyboard-ot?

A szintetizátorok olyan billentyűzetek, amelyek előre beprogramozott, hangszíneket, dallamokat, ritmusokat esetleg akkordokat is tartalmaznak.Egy szintetizátorral akár egy egész szinkronikus zenekar is megszólaltatható, vagy elkészíthető mondjuk egy teljes trance szám mindenféle egyéb hangszer, vagy számítógép használata nélkül, de persze a profik és azok akik egyéni zenét szeretnének előállítani, azok csak kiegészítőként használják.

A legnagyobb érdeklődés keltő hangszergyártó cégek, akik szintiket is gyártanak, a Roland, Yamaha, de mindenképpen említésre méltó az Acces Music Elektronics tevékenysége.
A 16 karakteres, két soros LCD kijelzős szintetizátor adatai bár nem mondanak túl sok, de egyedi hangzása és kezelhetősége miatt mégis hatalmas sikereket aratott. Egy másik cég szerkentyűje hasonló sikereket ért el az elektronikus zeneszerkesztők körében. Ez a piros színéről már messziről felismerhető Nord sorozat a Claviától.
A Nord piacra dobása 1995-ben kisebb fajta forradalomnak számított és hosszú időre meghatározta a szintetizátor-fejlesztés trendjét, így nem csoda, ha például a Nord Lead 3 2001-ben már a megjelenése előtt legendává vált. A Nord Lead 3 egyértelműen a legigényesebb “analóg-guruk” kedvence a gépbe ugyanis a forradalmian új fejlesztések mellett lassan már szinte elfeledett funkciókat is belepréselték. A Clavia terméke a fantasztikus előadási funkciók, a hihetetlen hangzás és a barátságos kezelőfelület miatt vált a stúdiók és live act-ek nélkülözhetetlen alapfelszerelésévé.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készül a bakelit lemez?

A bakelit pontosabban a vinyl -lemezek rajongóinak száma egyre növekszik a zenerajongók, gyűjtők és Dj-k …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük