Kezdőlap » Karácsony » Mire használhatjuk fel a mézeskalácsot?

Mire használhatjuk fel a mézeskalácsot?

A mézeskalács már évek óta hozzátartozik a karácsonyhoz, és szerencsére nemcsak azért szeretjük mert nagyon finom, hanem azért is, mert rendkívül szép díszek készülhetnek belőle. A mézeskalácsban ráadásul az a legnagyszerűbb, hogy olyan formájúra, színűre alakítjuk, amilyenre csak szeretnénk.
Már a formák kiszaggatása is ünnepi hangulatba hozza a család összes tagját, majd a sütés közben a mézeskalács illata belengi az egész lakást. Talán nem is gondolnánk, hogy nemcsak karácsonyfadíszt, és ehető finomságot gyárthatunk belőle, hanem olyan nagyobb méretű dekorációt, amely a lakás bármely részében elhelyezhető.
Lássuk milyen szépséges dekorációk készülhetnek a mézeskalácsból. Az első a klasszikus mézeskalácsház, amely egy meglehetősen dekoratív dísze lehet otthonunknak. A mézeskalács házikót díszíthetjük cukrokkal, habbal, és bármilyen édességgel, amit csak jónak tartunk. A mézeskalácsból készíthetünk akár vonatot is, melyet gumicukorral, valamint színes cukrokkal díszíthetünk, és a vagonjaiba belepakolhatjuk a szaloncukrokat is. Természetesen nem fontos „összerakós” mézeskalácsot készíteni, maradhatunk a hagyományos mézeskalács figuránál is, melyet kidíszítve, és szalagra felfűzve a lakás bármely részére kiakaszthatunk. Ételfesték segítségével az összes típusú mintát ki lehet dekorálni, legyen az karácsonyfa, vagy kesztyű alakú. Azzal is próbálkozhatunk, hogy a figurákat megszemélyesítjük, így elkészíthetjük a mikulást magát, vagy egy hóembert is akár. Készíthetünk hintaló, csillag, angyal, vagy csengő alakú díszt is, amit később felhasználhatunk a karácsonyfán díszként. Persze ne felejtsünk el a dekoráció mellett ehető mézeskalácsot is készíteni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan díszítsük a házat karácsonyra?

A karácsonyi dekorációt nem muszáj egy délután alatt felaggatni a házra. Az advent a felkészülés …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük