Kezdőlap » Lakberendezés » Mire használhatjuk a szekretert?

Mire használhatjuk a szekretert?

Sajnos a szekreter, mint bútor, eléggé kiment a divatból, vagy talán Magyarországon sosem volt közkedvelt. Pedig nagyon hasznos bútordarab lehet.
Felépítésben leginkább bárszekrényre emlékeztet: lehajtható, széles ajtólapja van, ami vízszintes pozícióban áll meg. Az optimális magassága a használója testmagasságától is függ, a lényeg, hogy a hozzá használt szék vagy egyéb ülőalkalmatosságból kényelmesen, egyenes derékkal, de nyújtózkodás nélkül tudjunk írni a lehajtott lapon.
A szekrény belső részének gyakori eleme az irattároló polc és a kis fiókok az apróságok számára. Eredeti funkciója ezeknek a levélpapír, levelezés, írószerszámok tárolása. Manapság persze telefont, töltőt, tabletet, stb. is tárolunk bennük.
Az alsó részen általában nyitható szekrényajtót találunk, ahol az épp használaton kívül lévő iratokat lehet tárolni.
Ha egy szekreter felújítására adjuk a fejünket, célszerű fából készült bútort választani. Az olcsó megoldások közül pedig esetleg 30-40 éves, farostlemezből készült verziót. Ez utóbbiról is nagyszerűen lecsiszolható a lakk és festék, majd ezt követően újrafesthető az egész bútor. Ha klasszikus külsőre vágyunk, akkor belül világosabb, kívülről sötétebb színt használjunk, a fogantyúk, kiegészítők pedig fémből legyenek. A bútor színétől függően passzolhat hozzá az acélszürke vagy a sárgaréz színű fogantyú.
A jó megvilágításról szinte csak beépített lámpával lehet gondoskodni, mivel a bútor falai három oldalról határolják az írófelületet, és így takarják a természetes fényt. A negyedik oldalról pedig a használó teste takarja a külső megvilágítást.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dekorálj aluminium fóliával

Mindannyian találkoztunk már azzal a problémával, hogy szerettük volna feldobni a lakás egyes részein üresen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük