Kezdőlap » Szilveszter » Mire figyeljünk Újév hajnalán?

Mire figyeljünk Újév hajnalán?

A szilveszteri babonaságokat már részleteztük, most térjünk ki az újévi feladatainkra, amelyek ahhoz szükségesek, hogy boldogok és szerencsések legyünk, és a baj se kerülgessen bennünket feleslegesen.
A lencsének van egy különleges tulajdonsága, miszerint fogyasztása sok-sok pénzt hoz a pénztárcánkba, sosem hagyja kiürülni azt. A legfontosabb feladatunk tehát, hogy sok lencsét préseljünk magunkba. Amúgy jó bármilyen apró szemű termésből készített főzelék.
Csakis sertésből készült ételt szabad hozzá enni, mivel a baromfi és a hal elviszik a szerencsénket. Az pedig kerülendő, mert így is kevés van belőle. A főzelékbe tegyünk egy mandulaszemet vagy mogyorószemet, s kínosan vigyázzunk arra, hogy az eladósorba került csemeténk találja meg, és ezzel biztosítjuk, hogy meg is találja magának a tökéletes párt még ez évben.
Vigyázzunk, hogy mit csinálunk Újév napján, mert egész évben azt fogjuk csinálni!
Újév napján nem szabad semmit kölcsönkérni, sem kölcsönadni, mert elszáll a haszon. Veszekedni sem szabad, mert akkor egész évben pörlekedés lesz otthon. Nem szabad orvoshoz menni, mert egész évben betegek leszünk.
A szemetet sem szabad kivinni, mert a szerencsét is kidobjuk vele. Minden fűszertartót, konyhai tartót tele kell tölteni ilyenkor, s egész évben tele lesz.
Arra is vigyázzunk, hogy az első vendégünk csakis férfi legyen, mert a női vendég csalfaságot okoz.
A mézes bödön is legyen tele, mert az megédesíti életünket, kapcsolatainkat. Ha a szerelmesek mézzel kent ajkakkal váltanak csókot éjfélkor, akkor örökké tartó boldogságban lesz részük.
Újévkor ne vásároljuk nagy értékű dolgokat, mert egész évben nagy kiadásaink lesznek.
Ezt az előírást nagy valószínűség szerint könnyű lesz betartani, mert az üzletek zárva lesznek.

Vállalkozók egyenek nagyon sok gyümölcsöt ezen a napon, hogy gyümölcsöző legyen a vállalkozásuk. Az almában lévő mag száma megegyezik az egész évben várható sikerek számával.

Aki nem akarja az Újévet piciny malacka legyilkolásával ünnepelni, de mégis szeretné a szerencséjét megtartani, az legyen szíves magánál tartani egy malacot vagy négylevelű lóherét szimbolizáló apróságot. Bárhol lehet kapni.

Boldog Új Esztendőt!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük