Kezdőlap » Szilveszter » Mire figyeljünk, ha szilveszterkor tűzijátékozni szeretnénk?

Mire figyeljünk, ha szilveszterkor tűzijátékozni szeretnénk?

Mivel egyedül szilveszterkor lehet legálisan tűzijátékot használni, ezért ilyenkor kell a legjobban odafigyelnünk arra, nehogy valami rosszul süljön el, és megsérüljünk a veszélyes játékszertől. A csillogó, durranó, villogó eszközök kicsit sem veszélytelenek, így érdemes néhány óvintézkedést tennünk előre.
A különböző pirotechnikai eszközöket csakis szakboltokban szerezzük be, és amint megvásároltuk, tároljuk zárt helyen, ahol a kisgyermekek nem férhetnek hozzá. Persze magától értetődő, de az ilyen eszközöket nem szabad dobálni sem, vagy őrizetlenül hagyni, és mindenképp olyan helyen helyezzük el, ahol nem éri semmilyen hőhatás. Amikor eljön végre az ideje, hogy felhasználjuk, ne fogyasszunk előtte alkoholt, és minden használati utasítást gondosan olvassunk el, és e szerint cselekedjünk. A pirotechnikai eszközöket mindig tartsuk távol magunktól, és legalább egy kartávolságnyira gyújtsuk be, főleg az arcunktól legyen távol a begyújtáskor az eszköz. Hogyha nagyobb tűzijátékot vásároltunk, akkor lehetőleg tűzálló kesztyűben gyújtsuk be az indítóját, mert ezek nagyobb szikrákat is kilövellhetnek magukból.
Szintén fontos, hogy amikor pirotechnikai eszközöket használunk, a háziállatainkat zárjuk el, különösen a kutyákat, mert azok nagyon félnek ilyenkor. Persze a többi állatról is gondoskodnunk kell, és a gyerekektől is távol kell tartani ezeket az eszközöket, és nem szabad engedni, hogy ők használják. Végül pedig, a begyújtás során ügyeljünk arra, hogy ne legyen a közelben semmilyen éghető anyag, és csak akkor használjuk ezeket, amikor már hivatalosan is megengedett.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük