Kezdőlap » Álláskeresés » Mire figyeljünk ha meglévő munkahelyünk mellett új állást keresünk?

Mire figyeljünk ha meglévő munkahelyünk mellett új állást keresünk?

Igencsak kellemetlen és sokak által nyíltan nem említett téma, hogy mi is történik akkor ha van munkánk,de mégis bármilyen okból váltani szeretnénk. Az emberek ezzel nem szeretnek igazán foglalkozni, pláne az utóbbi időben, amikor mindenki szerint örüljünk annak, ha egyáltalán van munkánk és mi vagyunk a világ legfurább emberei, ha váltani szeretnénk a biztos helyről.

Adódhat az ember életében olyan kívülálló ok, ami rákényszeríti, hogy váltson, ilyen például egy költözés, vagy ha a fizetéséből egyszerűen nem tud megélni, esetleg ne adj Isten betegség miatt kényszerül az új keresésére. De lehet olyan indok is, hogy nem érzi az ember eléggé nagy szakmai kihívásnak a jelenlegit, szeretne feljebb lépkedni a ranglétrán, vagy a munkahelyi környezet nem megfelelő számára és ezért keresne új helyet.

Akármi is az ember indoka, a dolgot jól meg kell fontolni és előre kialakítani. Ha tudjuk, hogy szeretnénk a közeljövőben – pár hónapon belül távozni – akkor kezdjünk el időben más helyet keresni. Csak végső esetben hagyjuk ott a biztosat ha nincs új helyette. Mindig menjünk 100%-ra.

Fontos, hogy ne kürtöljük szét, hogy mire készülünk. Persze ez nem államtitok, de mindig lehet rosszakarónk, aki ezt főnökünk fülébe juttatja és rosszabb esetben már akár azelőtt elbocsájtanának minket, hogy mi magunk ezt a távozást véglegesen eldöntenénk. Ráadásul ha megtudják a kollégák biztosan más szemmel néznek majd ránk.

Csak mértékletesen legyünk becsületesek. Igen, szóljunk időben a munkaadónknak, hogy megtalálják a helyünkre a megfelelő embert, de ezt már csak akkor tegyük meg, ha a másik hely biztossá vált számunkra. Az ördög sosem alszik, saját megélhetésünk érdekében menjünk biztosra. Ne a cég érdekeit tartsuk szem előtt, gondoljunk bele, hogy fordítva ők ezt megtennék e.

Végül pedig ne dobáljuk szét fűnek-fának az önéletrajzunkat. Ne pazaroljuk a drága időt olyan állásokra, amiket csak talán fogadnánk el. Ha már a biztos helyről el akarunk menni, akkor legyen meg az igényszintünk és ne elégedjünk meg kevesebbel. Csak a tökéletesen megfelelő állást pályázzuk és fogadjuk el, mert ha nem így teszünk pár hét alatt ismét keresésre kényszerülhetünk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

7 tipp, hogyan vészeljük át a munkanélküliséget

Habár a munkanélküliség nem túl könnyű eset, hiszen az anyagi terhek miatt könnyedén pszichésen is …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük