Kezdőlap » Internet » Mire figyeljünk, ha állást keresünk az interneten?

Mire figyeljünk, ha állást keresünk az interneten?

Napjainkban meglehetősen népszerű ötlet, hogy az interneten próbáljunk meg állást találni magunknak. A világháló különböző weboldalai számtalan lehetőséget biztosítanak nekünk erre, akár több száz naponta frissülő állásajánlat közül válogathatunk. Mindez első hallásra nagyon biztatónak tűnik, azonban nem árt, ha tisztában vagyunk néhány dologgal, amire feltétlenül ügyelnünk kell, ha az interneten próbálunk álláshoz jutni.
A legfontosabb kétségtelenül az, hogy soha ne higgyünk olyan oldalaknak, melyek csekély anyagi hozzájárulás mellett biztos tippeket küldenek nekünk az internetes pénzkeresést illetően. Nem szabad hinnünk egyetlen olyan hirdetésnek sem, ami pénzt kér az információk megadásáért, vagy az állásra való jelentkezésért, mert ezek döntő többsége átverés.
Arra sem árt ügyelnünk, ha egy esetleges álláshirdetés feltűnően sok személyes adatot kér tőlünk. Bár nem olyan gyakori arányban, de előfordul, hogy az ilyenkor megadott személyes adatainkkal a hirdető visszaél, számunkra káros módon használja fel őket. Ha ilyen helyzetbe kerülünk, érdemes először egy érdeklődő e-mailt küldenünk a hirdető címére, melyben megkérdezzük, pontosan milyen állásról lenne szó.
Minden egyes ajánlatot, ami számunkra érdemes lehet, figyelmesen olvassunk át, tüzetesen nézzük meg, milyen feltételeket kérnek az adott munka végzéshez. Nem elég, ha pusztán az adott munkakör nevét olvassuk el, szenteljünk figyelmet a munkakör leírására, a jelentkezési feltételekre, és ne hagyjuk figyelmen kívül a jelentkezési időt sem.
Ha otthon végezhető munkát keresünk, mindig olvassuk el, milyen módon történik a fizetés. ha a hirdetésben nem szerepel, de az állás érdekel minket, küldjünk e-mailt a megadott címre, és érdeklődjünk felőle, mert ezen a téren könnyen átverésekbe ütközhetünk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan keressünk állást az interneten?

Amint eldöntik az emberek, hogy dolgozni szeretnének bizonyos tényezők miatt, mint például a pénzhiány azonnal …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük