Kezdőlap » Fogyókúra » Mire figyeljen a fogyókúrázó?

Mire figyeljen a fogyókúrázó?

Sajnálatos általánossággá vált, hogy a médiában szereplő egyénekhez viszonyítják magukat az emberek. Érdemes leülni és végiggondolni, hogy miért akar az egyén fogyókúrába kezdeni. Ha a válasz az, hogy nem tetszem magamnak, nem tetszem a férjemnek, nem jön rám a tíz évvel ezelőtti ruhám, akkor más a probléma. Akkor van értelme belekezdeni, ha séta, vagy lépcsőzés közben fullad vagy a testmagasság és a testsúly között több mint 110 a különbség. A fogyókúra nem egyezik meg a koplalással és a vegetáriánus étkezéssel sem. A szervezetnek a tápanyagokra szüksége van, kiéheztetése nagyon veszélyes! Több szerv károsodhat, ezért a tartós, de lassú fogyás a javasolt. Mindent lehet, sőt kell enni.

A legkedvezőbb választás a súly csökkentésének az érdekében, hogy többször kell enni naponta de mennyiségileg kevesebbet. Javasolni szokták a gyermeki táplálkozást. Első lépésben a kisebb tányér elővétele a konyhaszekrényből. Reggel egy péksütemény tejjel vagy kakaóval, tízóraira, egy alma, (változatos) könnyű főétel. Az uzsonnát egy szendvics kielégíti és a vacsora 18 óra előtt legyen, ami szintén lehet gyümölcs, vagy joghurt esetleg kefir. Nem szabad a bő folyadék bevitelről megfeledkezni. Ezzel a módszerrel a vitaminok és az ásványi anyagok is bejutnak a szervezetbe, de sejtszinten nem éhezik a test, így nem áll fent a visszahízás veszélye. Sokszor jelentkezik kérdésként a fogyókúrázók körében, hogy a méregtelenítés jó vagy rossz. Megfelelő táplálkozás és rendszeres testmozgás esetén az öt méregtelenítő szerv ellátja a feladatát. Az ősi kultúrában, havonta egy nap volt a böjt napja. Ezt ma is csak javasolni tudják a szakértők.

Mikor nem megfelelő a fogyókúra?
Amikor étkezési szokásain változtat valaki, a test, természetesen reagálni fog. Amennyiben, erős fejfájás, szédülés, aluszékonyság, alvászavar vagy ingerlékenység lép fel, akkor a szervezet kínlódik. Át kell tervezni az étrendet. Nem szabad megfeledkezni róla, hogy szénalapú testtel rendelkezik az ember, tehát a cukor fontos alkotó elem a számára. Az agy a vassal együtt sokat használ belőle, így a teljes megvonása hibás döntés.
Figyelmeztető ! : A sótlan diéta, nem javasolt. Nagyon fontos a kellő mennyiség bevitele, főleg a nyári időszakban.
Javaslat : Néhány szem, olajos mag (dió, mogyoró…) legyen a zsebben vagy a táskában. Éhségérzet esetén jó szolgálatot tesz, mivel a vércukorszintet órákon át egyenletesen tartja. Az aszalt szilva, naponta egy, vagy kétnaponta egy szem elfogyasztása mindenképpen javasolt. Tartalmaz minden vitamint amire a szervezetnek szüksége van. Fáradékonyság és klimax esetén is javasolják a fogyasztását.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen fogyókúrás tévhiteket ismerünk?

A diéta önmagában az egészséges élet része, kis mértékű alkalmazása megtisztítja a szervezetet, aktívabbá, energetikusabbá …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük