Kezdőlap » Házépítés » Mire érdemes figyelni, mielőtt családi házat tervezünk?

Mire érdemes figyelni, mielőtt családi házat tervezünk?

Van néhány olyan szempont, amire mindenképp érdemes figyelni, és figyelembe venni, még mielőtt lázasan nekilátnánk a családi házunk megtervezésének. Van néhány olyan dolog, amin mindenképp érdemes elgondolkodni, mielőtt szempontokat állítunk fel a családi házunk tervezésével kapcsolatosan. Amint átgondoltuk ezeket a szempontokat, máris megláthatjuk, hogy könnyebb lesz a tervező építész és a kivitelező munkája is, és ezáltal természetesen a mi elképzeléseink is konkrétabbak lesznek majd. Vegyük figyelembe, hogy ahhoz, hogy az építészünk, illetve a tervezőnk egy olyan otthont tervezzen nekünk, amely tényleg a lehető legjobb nekünk, és a családunknak is, néhány lényeges támpontot kell neki adnunk.

Ilyen például az, hogy kik, mely családtagok fognak a családi házba költözni, és hány évesek jelenleg. Szintén lényeges szempont az is, hogy tervezzük e, illetve várható e a család gyarapodása a közeljövőben, illetve szükség van e vendégszobára. Mindenképp gondoljuk át, hogy van e arról konkrét elképzelésünk, hogy milyen helyiségeket szeretnénk a családi házban, és arról, hogy a helyiségeknek egymással milyen kapcsolata legyen. Szintén érdemes átgondolni, hogy hány fürdőszobát szeretnénk, és hogy a fürdőszobáknak milyen kapcsolatot szeretnénk a családi házban. A fürdőszobákat illetően döntsük el hogy a folyosóról, vagy a hálószobákból nyíljanak. Szintén legalább ennyire lényeges a konyha kérdése, hogy milyet szeretnénk, amilyen a nappaliból nyílik, külön van, vagy esetleg egyben a nappalival, vagy az étkezővel. Szintén érdemes elgondolkodni azon, hogy kamrát tervezünk e, habár ezt minden tervező szerint érdemes tervezni. Ilyen fontosságú az is, hogy szeretnénk e külön gardróbot, de erről is az általános vélemény, hogy mindenképp hasznos. Érdemes előre eltervezni azt is, hogy mekkora helyiségeket szeretnénk, és hogy az egyes helyiségeknek milyen mérete legyen. Természetesen a szobák száma sem mindegy, valamint az olyan kérdések is fontosak, hogy például szeretnénk e mosókonyhát, kazán helyiséget, tárolót, vagy van arra igényünk, hogy egyéb helyiségeket alakítsunk ki, például házimozi szobát, biliárd szobát, vagy bármi ilyesmit. Érdemes előre eltervezni azt is, hogy milyen extrákat szeretnénk a családi házunkba, például riasztót, klímát, automata rendszereket, és még sorolhatnánk.

Természetesen az olyan alapvető kérdéseket is érdemes előre eldönteni, hogy hány szintes legyen a ház, emelet vagy tetőtér legyen inkább, szeretnénk e pincét, mennyi és mekkora tárolókat szeretnénk, valamint az olyan kérdések eldöntése is nagyon lényeges, amelyek a gépkocsit illetően dőlnek majd el. Például hogy a pinceszinti garázsban, vagy udvaron szeretnénk az autókat tárolni, vagy épp az is lényeges, hogy milyen stílusú házat szeretnénk egyáltalán. Milyen nyílászárókat tervezünk, tervezünk e teraszt, milyen falazóelemből tervezzük az építkezést, mennyire intelligens házat szeretnénk, zöld házat, és még sorolhatnánk. Természetesen ez nem minden, az építkezés során még sokkal több ilyen kérdésre kell megadni a választ, de ne felejtsük el azt sem, hogy az építész mindenben a segítségünkre lesz.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Családi ház koszorú elkészítése és tetőtéri falazás

A családi házunk építésének ez már a sokadik lépése, hiszen azután, hogy előkészítettünk mindent, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük