Kezdőlap » gyerek póló » Mintás gyerek póló házilag?

Mintás gyerek póló házilag?

A gyerekek szeretik a színes, vidám pólókat, ezeket előnyben részesítik az egyszínűekkel szemben. De mit tehetnénk, ha van otthon egy pár fehér póló, amit a gyerkőc semmi áron nem akar hordani, mert túl unalmasnak találja?

Újítsuk fel! És még közös programot is szervezhetünk a póló újjávarázsolásából. Hogyan? Hát batikolással. Ez a technika újra fénykorát éri, szóval nem kell tartanunk attól, hogy idejétmúltnak tűnik majd a végeredmény. Nem minden gyerek mondhatja el magáról azt, hogy ő maga készítette azt a pólót, amit épp visel.

Mert hát maga technika nem bonyolult, persze szülői felügyeletet igényel, de könnyen elvégezhető.
Mi kell hozzá? Festeni való póló. Legideálisabb fehér pólóból kiindulni, az is pamut legyen, ne műszálas. Kell még kötöző madzag, ecet, batikoláshoz való festék a kívánt színben, edény, amiben „főzni” lehet. A festéket az előírt mennyiségű forralt vízben oldjuk fel. A pólót random módon kötözgessük össze itt-ott spárgával, zsineggel, hiszen a folyamat lényege az, hogy ahol össze van kötözve a póló, ott nem fogja be a festék, hanem fehér marad, mindenhol máshol színes lesz, érdekes és absztrakt mintákat hagyva maga után.

Több színnel is lehet batikolni, ha a gyerkőc színesebb végeredményt szeretne. 15 percig áztassuk a színes festékben a ruhát, majd ugyanennyi időre tegyük át ecetes vízbe is ázni. Ha ez letelt, vegyük kis és bontsuk ki a ruhát, terítsük ki megszáradni. Ha megszáradt, tegyük egy éjszakára ecetes vízbe. Ha ez a lépés nem marad ki, a pólót utána mosógépben is lehet mosni, de a szín megtartása és a többi ruha védelme érdekében azért ajánlatos kézzel mosni ezeket a házi készítésű pólókat. Az elkészítés során használjunk gumikesztyűt! A készítés biztos jó móka lesz a gyerekeknek.

Olcsó és kiváló minőségű gyerek pólót keresel?

Itt megtalálod: Sportfelszerelések.hu

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Pólófestés

Ha szeretnénk gyermekünket egyedi pólókban járatni, és közben elfoglaltságot is találni neki, tökéletes családi program …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük