Kezdőlap » Elektronika » Mindig Tv használatához szükséges eszközök

Mindig Tv használatához szükséges eszközök

Sokat látni, hallani manapság a Mindig TV szolgáltatásról, azonban azt sokan nem tudják, hogy milyen eszközök szükségesek hozzá.

Először is kell hozzá egy földfelszíni vételre alkalmas digitális átalakító eszköz, úgynevezett set top box. Ennek két típusa is van,az egyik rendelkezik kártyaolvasóval a másik pedig nem, utóbbiak olcsóbbak mint az előbbiek, viszont azokkal csak a sima Mindig Tv szolgáltatást tudjuk használni, mellyel 8 csatornát lehet nézni ingyenesen, míg a másikkal az előfizetéssel fogható csatornákat is tartalmazó Mindig Tv Extra szolgáltatásokat is. Ez utóbbihoz szükséges még egy kártya is, melyet a szolgáltatótól kaphatunk meg. Set top boxra csak annak van szüksége akinek a televíziója régi típusú, mert az újabb típusú készülékek már önmagukban is rendelkeznek ezzel a digitális átalakítóval, legfeljebb némelyikhez egy kártyaolvasó készülék szükséges, de a legújabb tv-knek már van saját kártyaolvasójuk is.

A vételhez szükség van még 1 db földfelszíni digitális vételre alkalmas úgynevezett dvbt antennára is, amely lehet beltéri és kültéri (tetőre szerelt) antenna is, de a területtől is függ, mert van ahol csak kültéri antennával lehet fogni az adást. (egyébként ha mód van rá jobban is járunk egy kültéri antennával, mint egy beltérivel a vétel szempontjából, mert az utóbbinál olykor előfordulhatnak zavarok a vételben (beakad a kép, elmegy a hang stb), de ha nem akarunk szerelni, vagy szerelőt hívni akkor természetesen ott ahol lehet a beltéri antenna is megfelel a célnak.

Kellenek még a fentieken kívül természetesen különböző kábelek a bekötéshez, scart kábel mellyel a set top boxot kötöm össze a tv-vel (amelyikhez kell set top box természetesen), antenna kábel, mellyel az antenna csatlakozik a set top boxhoz vagy a tv készülékhez (új tv-knél).

A bekötéshez természeten kérhetünk segítséget szerelőtől (ha kell a szolgáltató is biztosít nekünk külön összeg fejében), de ha nem akarunk erre pénzt kiadni, akkor magunk is könnyen beköthetjük a készülékeket, hisz a készülékeken adja magát, hogy melyik csatlakozóba mit kell csatlakoztatni így egy laikus, aki nem rendelkezik egyébként műszaki tudással is meg tudja csinálni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Itt az új 4K felbontású televízió

A Sony nemrég egy igazi csemegével állt elő. Az X85 TV egy igazi élményt nyújt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük