Kezdőlap » Baba-mama » Minden terhesség más

Minden terhesség más

Minden terhesség más-más érzésekkel jár. Ha valakinek már két három gyereke van, egy újabb baba születése látszólag nem okozhat nagy változásokat. Mégis, az orvosi tapasztalat szerint, bármelyik terhességnél előfordulhat, hogy a legjobb anya egyszer csak fellázad. Lehetnek nyilvánvaló okai annak, ha egy terhesség problémákat szül; talán hamarabb jött, mint szerették volna, vagy az apa pályájának nehéz szakaszába került, súlyos betegség lépett fel a családban, esetleg ellentétek vannak a feleség és a férj között. Előfordulhat viszont, hogy a külső szemlélő semmi magyarázatot nem talál.

Egyes szülészek szerint megeshet, hogy néha belső válságot tapasztal a második vagy harmadik terhesség idején olyan szülőknél, akik egyébként nagy örömmel készülnek arra, hogy öt vagy hat gyerekük legyen. Olyan anyában is támadhatnak tudat alatt, bármilyen terhesség esetében is váratlan kételyek, aki egyébként szívesen vállalja a sok gyereket. De lehet, hogy ezek a belső kételyek végső soron az apából indulnak ki. Kicsit talán mellőzöttnek érzi magát, mert feleségének mind több és több idejét veszik el a gyerekek. A házastárs levertsége, kételyei a másikban is hamarosan kedvetlenséget ébresztenek.Ahhoz, hogy valaki továbbra is adni tudjon, éreznie kell, hogy ő is kap. Ezek a jelenségek természetesen nem minden esetben következnek be.

A legjobb szülőknél is előfordulhatnak és az esetek többségében csupán múlóak. Amikor a gyermek megérkezik, kiderül, hogy nem okoz olyan megterhelést, mint ahogy a szülők tudat alatt hitték.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan hat egy kisállat a gyermek fejlődésére?

A gyerekek szinte kivétel nélkül mindig egy kis kedvencért könyörögnek a szülőknek, melyet ők akarnak …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük