Kezdőlap » Egészséges életmód » Min változtassunk, hogy egészségesebbek lehessünk?

Min változtassunk, hogy egészségesebbek lehessünk?

Sokfelől hallja az ember nap, mint nap, hogy mit tegyen, vagy éppen ne tegyen, hogy egészségesebbé váljon. Egy idő után belefáradunk az igyekezetbe, hogy hol ezt, hol azt a módszert próbáljuk ki. Néhány hétköznapi változtatással tényleg jobb formába kerülhetünk.
1. Az ember jobban tud összpontosítani, ha elég folyadékkal látja el szervezetét. A legjobb folyadék erre a víz, hiszen nincs kalóriája. Napi öt pohár csapvíz már fittebbé teszi az embert. Természetesen előfordulnak olyan települések, ahol sokak számára furcsa a csapvíz íze, például nagyon vasas, ilyenkor teljesen megfelelő az ásványvíz is.
2. A gyaloglás is sokat javít egészségi állapotunkon. Napi hatezer lépéssel már sokat teszünk egészségünk védelme érdekében. Ha pontosan szeretnénk tudni, hogy egy nap mennyit gyalogolunk, sportboltban beszerezhető lépésszámlálóval ellenőrizhetjük. Eleinte a hatezer lépés megterhelő, de lassan rá lehet szokni, hogy egyre több mindent gyalog intézzünk.
3. A hideg és meleg víz állandó váltakozásával történő zuhanyozás fölpezsdíti a vérkeringést, és erősíti az immunrendszert. A lábnál kezdjük, és lassan haladjunk a szív felé.
4. Naponta két marék friss gyümölcs evésével is sokat tehetünk egészségünk javításáért.
5. A különböző módszerek napi háromszori zöldségevést javasolnak, de ne ijedjen meg senki, ha ennél kevesebbet eszik. Az is számít, ha az ember a reggeli mellé eszik egy kis zöldséget, vagy uzsonnára sárgarépát, karalábét rágcsál, illetve, ha a sült krumplihoz, vagy a sült mellé salátát választ.
6. A lazítás is segít abban, hogy fittebbé váljunk. A lazítást az ember lelkének és testének is jót tesz. Ennek segítségével jobban működik az immunrendszer, ritkábban leszünk betegek. Lazításként nem kell feltétlenül meditációs tréningre gondolni, jót tehet egy kellemes séta, vagy egy ki esti olvasás.
7. Fontos a megfelelő idejű alvás, hisz ez alatt regenerálódnak a sejtek, amelyek segítségével másnap újult erővel nézhetünk szembe s kihívásokkal. Aki nem alszik annyit, amennyire szervezetének szüksége lenne, annak rosszabb a védekező mechanizmusa és hamarabb megbetegszik.
8. Nagyon fontos még a pozitív életszemlélet, a mosoly.
Ha ezeken a változtatásokon túl még van erőnk, lehetőségünk arra, hogy egy kis plusz mozgást beiktassunk mindennapjainkba, (heti háromszor félóra is elég), akkor az hosszú távon még fogyással is járhat az egészségmegőrzésen kívül, persze csak azoknál, akiknek erre is szüksége van.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A testmozgás szerepe az egészség megőrzésében

Régóta tudjuk, hogy a rendszeres mozgás és az egészség között szoros összefüggés van. A mai …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük