Kezdőlap » Családi élet » Milyenek a leggyakoribb válási okok?

Milyenek a leggyakoribb válási okok?

Manapság kevesebben mondják ki a boldogító igent mint régebben. Ugyanis napjainkban nagyon sok házasság végződik válással. Viszont a válások okai nem elsősorban egy harmadik fél okozza.
Nagyon sok házasság kerül a végére, úgy hogy a párok már nem küzdenek a közös életük megmentése reményében.
A legelső probléma ami a váláshoz vezethet az elkötelezettség. Mivel sok pár úgy gondolja, hogy ha már együtt éltek akkor a házasság is működni fog. Ám sajnos ez a téves dolog miatt rengeteg kapcsolat tönkre mehet. Mert nem minden esetben jelenti azt a párkapcsolat hogy az örökkön örökké fog tartani.
A párkapcsolatoknál amelyek válással végződnek, több mint fele úgy gondolja hogy a túl sok vita okozza a szétválást. Az állandó veszekedések egy idő után megterhelő lesz és elkeseredésükben a párok nem látnak más megoldást csak azt ha elválnak.
A következő ok amiért sok kapcsolat zátonyra fut, az nem más mint az hogy valamelyik fél félrelép és megcsalja a párját. Ezt a terhet egyik kapcsolat sem tudja feldolgozni és ezzel is vége szakad a boldog házas életnek.
Sokak viszont a fiatalon lekötött házasság miatt mennek tönkre. Mivel megfosszák magukat a fiatalság adta szórakozás, az élet megismerése különböző területein és ez egy idő után hiányzik a fiatalok számára. Ami veszekedéshez vezethet majd váláshoz.
Vannak olyan párok akiknél a nehéz alkalmazkodás juttatja váláshoz a kapcsolatot. Végül vannak olyan helyzetek amelyekben valamelyik fél uralni akarja a másikat, ami ahhoz vezet hogy az uralni vágyó belefárad a kapcsolatba és inkább menekül belőle. ami szintén külön váláshoz vezet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mi a jó párkapcsolat titka?

Az ember alapvetően társas lény, még ha vannak is időszakok, amikor egyedül , társ nélkül …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük