Kezdőlap » Házfelújítás » Milyen vízszigetelési lehetőségek vannak?

Milyen vízszigetelési lehetőségek vannak?

Senki sem szereti az átázott falakat, padlókat, ezért a vízszigetelés a vizes-párás helyiségekben nagyon fontos.
Először is óvni kell a padlót a csapódó, felgyűlő víztől, ez a helyiségek legsérülékenyebb része. A padló burkolata (általában járólap) alá ezért nagyon fontos vízzáró habarcsot kenni. Ez egy viszonylag drága dolog, de ennél sokkal drágább javítani a károkat, ezért érdemes beruházni rá. A habarcsot úgy kell felkenni, hogy egyenletesen és simán terüljön, a felülete vízszintes legyen, és ne legyenek benne buborékok, így megakadályozhatjuk a víz átszivárgását.
A falakra úgynevezett folyékony fóliát szokás használni, aminek a felkenése egészen egyszerű. A felületet elő kell készíteni: tisztának és pormentesnek kell lennie. Bizonyos alapozók még jobban megerősítik a fólia tapadását.
Mind a habarcsnál, mind a folyékony fóliánál a negatív és pozitív élekhez is rugalmas szalagot kell felhelyezni, ami megakadályozza, hogy a falak mozgása miatt repedés keletkezzen az érzékenyebb helyeken.
A falakat burkolhatjuk akár gipszkartonnal is, ehhez speciális, úgynevezett impregnált táblákat kínálnak a boltok. Ezeknél is fontos azonban az érintkezési pontok fátyollal való megerősítése. A sima gipsz helyett a vonalak eltüntetéséhez vízálló verziót keressünk a szaküzletben.
Miután a falak és a padló simák és burkolhatóak, következik a végleges, külső felület. A leggyakoribb a járólap és a csempe használata, ezekből nincs szükség különleges darabokra, fugázás után a legsérülékenyebb vonalakat, éleket viszont érdemes szilikonnal is átkenni.
Vannak emellett speciális, vízlepergető festékek, amivel akár a zuhanyfülke is festhető. Ezek nagyobb utánajárást igényelnek és drágábbak is, viszont még így is olcsóbbak, mint a csempézés.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan kérjünk árajánlatot?

Egy házfelújítás rengeteg pénzbe kerül. Minél több az elvégzendő munka, annál többe. Épp ezért nagyon …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük