Kezdőlap » Növények » Milyen virágokkal díszíthetjük a lakásunkat karácsonykor?

Milyen virágokkal díszíthetjük a lakásunkat karácsonykor?

Karácsony közeledtével mindenki szereti feldíszíteni a lakását, ám valaki ezt díszekkel, kiegészítőkkel teszi, míg más sokkal természetesebb dekorációt választ, például virágokat. Ehhez megfelelő a mikulásvirág is, azonban mivel ennek a növénynek igencsak macerás a tartása, ezért érdemes másfélékkel is próbálkozni azoknak, akik kezdő növénytartók.
Idén szép dísze lehet a lakásnak a szintén piros színű Anthurium, azaz flamingóvirág is, amit nemcsak vágott változatban, hanem cserepes változatban is be lehet szerezni. A flamingóvirágot érdemes fényes helyre tenni, és hetente csak egyszer kell locsolni, így a tartása meglehetősen egyszerű. Szép lakásdekorációs kellék lehet a korallvirág is, ami jól bírja a szobahőmérsékletet, és csak hetente körülbelül kétszer kell locsolni, amikor a földje már teljesen felszívta az előző adag vizet. Szintén megfelelő a meleg párás fűtött szobalevegő a guzmán broméliának, melyet hetente csak egyszer kell meglocsolni, és csupán a leveleit kell naponta megpermetezni.
Az amarillisz virágot is elegendő csupán hetente egyszer meglocsolni, és pont az olyan helyeket szereti, ahol nem túl sok fény, hanem inkább félárnyék van, a növény ott érzi legjobban magát. A nebáncsvirág nagyon jól bírja a szobában tartást, hetente egyszer kell neki víz, amiből viszont ilyenkor sokat igényel. Szereti a félárnyékot, és a szobahőmérsékletet is, valamint havonta egyszer érdemes tápoldatozni. Végül pedig, az olyan szobákba, ahol nincs túl erős fűtés, tehetünk dekorációnak szobakankalint, ami a hűvöst, és a félárnyékot kedveli, és megelégszik heti kétszeri öntözéssel.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Cékla: Aphrodité kedvence

Aphrodité is nagy előszeretettel fogyasztotta ezt a növényt, azt gondolván megőrizheti vele szépségét. A görög …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük