Kezdőlap » Étel » Milyen vendégváró falatokat készítsünk a szilveszteri buliba?

Milyen vendégváró falatokat készítsünk a szilveszteri buliba?

Szilveszterkor mindenki mulat, ám ennek része az ivás- evés is. A legjobb, amit tehetünk hogyha bulit rendezünk, hogy olyan falatokat kínálunk, amit könnyű elfogyasztani, és nem kell leülni hozzá még az asztalhoz sem.
Készíthetünk például ananászos melegszendvicset, hiszen az kissé tápláló, ám mégis könnyen fogyasztható étel, és illik a legtöbb koktélhoz, bóléhoz, üdítőhöz, vagy alkoholos italhoz. A legjobb, ha szendvicskenyérből csináljuk a melegszendvicset, és teszünk rá sonkát, ananászt, sajtot. A kenyereket megkenjük vajjal, ráfektetünk egy szelet sonkát, egy ananászkarikát, egy szelet sajtot, és a szendvics néhány perc alatt el is készül a sütőben. Ha kész, kidíszíthetjük egy szem koktélcseresznyével.
Szintén jó vendégváró falat lehet a sajtos- szőlős nyárs is, amit a vendégek tudnak csipegetni, de mégis könnyen fogyasztható. Ehhez a finomsághoz szükségük lesz jó néhány fogpiszkáló pálcára, körülbelül 30 dekagrammnyi sajtra, 20 dekagrammnyi piros, és ugyanennyi zöld színű szőlőszemre is. Valamint, hogy az egészet szépen fel tudjuk tálalni, szükségünk lesz még egy olyan félgömb alakú felületre is, amibe szépen bele tudjuk állítani a fogpiszkálókat a szőlős-sajtos nyársakkal. Erre a feladatra alkalmas egy fél sárgadinnye, vagy egy fél fej káposzta is. A falatkákhoz vágjuk fel a sajtot kisebb, szőlőszem nagyságú kockákra, és felváltva húzzuk fel a gyümölccsel a fogpiszkálókra: egy piros szőlő szem, egy sajt kocka, végül egy fehér szőlő szem. Ezeket egyesével állítsuk bele a káposztába, vagy sárgadinnyébe, és máris tálalhatjuk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen uzsonna süteményt készíthetünk?

Uzsonna süteményeknek nevezzük azokat a süteményeket, amit reggelire, napközben illetve uzsonnára fogyasztunk. Így szól a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük