Kezdőlap » Látnivalók » Milyen város valójában Kazincbarcika?

Milyen város valójában Kazincbarcika?

Kazincbarcika, Borsod- Abaúj- Zemplén megyében, Miskolctól körülbelül 25 kilométerre található, Ózd irányában. A város nem rendelkezik régre nyúló történelemmel, mivel az 1950-es évek elején épült ki mai formájára.
Elsősorban a város kinézetét a hatalmas BorsodChem vegyipari gyár határozza meg, azonban egy hegynek köszönhetően valamelyest a bérházi lakónegyed ezt nem érzékeli annyira. Lakosságát tekintve egy középnagyságú városnak mondható, mivel az itt élők nagy része a vegyipari gyárban dolgozik. Az elmúlt években a város fejlődése érdekes irányt vett, mivel korábban még virágvárosnak hívták barcikát, mára már nem nagyon látni kiépített parkokat, hiszen a városvezetés ezeket nagyrészt eltűntette, és helyére megpróbálta az Európai Uniós viszonyoknak megfelelő tereket kialakítani.
A városban üzemelt egy kórház is, ami a környék falvaiban élő embereknek jelentett egészségügyi ellátást, azonban két évvel ezelőtt ennek a kórháznak az ellátási kapacitását lekorlátozták, így az alaptevékenységek mellett más orvosi problémákat már nem is tud ellátni, ez a hatalmas, kórháznak nevezett épület. A 2013-as évben névlegesen megkapta Kazincbarcika a „legszínesebb város” címet, aminek jeleként a bérházak oldalára egész oldalas falfestményeket készíttettek, többek között Egressy Béniről, és a város történetéről. Idén szintén a sétáló utca rekonstruálását is elkezdték, amit a tervek szerint 2014-ben fognak majd befejezni. Aki meg szeretne ismerni, egy igen érdekes várost, ahol tükröződik a fejlettség, azonban mégsem úgy, ahogy egy Dunántúli városban azt megszokhattuk, az látogasson el Kazincbarcikára.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Drezda

Az egymást követő száz uralkodók nagy becsben tartották udvartartásuk székhelyét, igyekezvén minél pompásabbá varázsolni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük