Kezdőlap » Művészet » Milyen változáson ment végig a zene?

Milyen változáson ment végig a zene?

Darwin elmélete szerint a zenéknek az üteme illetve maga a zene az állatvilágból ered. Ahogyan a madarak fütyülnek, különféle hangmagasságokat, motivikus ismétlődéseket vehetünk észre miben ritmikus elrendezés is található. Egy Francia származású tudós, név szerint Robert Knecht megállapította, hogy a különféle madárfajok különféle hangnemekben “dalolnak”.
Kínában ősidők óta fontos szerepet játszik a zene. A valláshoz illetve magához a vadászatokhoz is sok köze volt. Minden egyes kialakított államfőnek párosítottak egy hangnemet, ez által mikor az adott államnak az uralkodója úton volt a közeli városokban lehetett hallani a dalt amivel megtudták állapítani, hogy ki az adott személy. A hangokat 16 és 2000 Hertz között alkották meg. Volt egy úgynevezett ,,lü”-rendszer is. A rendszer csak bizonyos hangszereken volt használatos. 3 típusú hangszerek voltak a legelterjedtebbek:
1. Húros hangszerek
2. Fúvós hangszerek
3. Ütő hangszerek
Ezek mellett még volt egy speciális hangszerük a cseng.

De igazából maga a zene mint fogalom vagy tény mi is?
A zene a hangok és a csend érzelmeket kiváltó elrendezése, létezésének lényege az idő, hogy a dallamok éppen milyen megadott intervallumban hangzanak el. A zene előhozza az ember érzéseit, jobban képes összpontosítani a testet és a lelket egyaránt. Egy olyan művészi forma amely nem utasít konkrét cselekvésre, de annak ellenére képes indulatokat, érzéseket ébreszteni.
Az ókori civilizációknál nagyon elterjedt volt a zene, legyen az a Gregorian, a Görög civilizáció, Egyiptom, India, a Zsidó nép zenéje is akár, de egyik kultúrában sem található meg, hogy hogyan keletkezett illetve ki volt az a személy aki felfigyelt erre a tényre.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miről szól a Feed – Etetés című könyv?

Manapság már minden cuki, a vámpírok aranyosak, dögösek, a vérfarkasok fél pucéran mászkálnak a filmekben, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük