Kezdőlap » Látnivalók » Milyen Vác városa?

Milyen Vác városa?

A Dunakanyar és a Naszály hegy között elterülő Pest megyei város. Sok ismert ember született és lakott a több mint 1000 éves városban. Számtalan látni való, és ismert épülettel büszkélkedhet. Ha valaki Vácra gondol, egyből a Fegyház jut eszébe, meg a Dunai Cement és Mészmű, a nép nevén DCM. Ezen kívül pedig igen sok minden létezik a városban. Ott van például a diadalív, amit a helyiek Kőkapunak neveztek el, amelyet Mária Terézia tiszteletére építettek.

A Fő téren található a Székesegyház amely belülről igencsak szép látni valókat rejteget magában. Mellette helyezkedik el a felújított épület együttes, amely igencsak szép sétáló tér mellett található. Innét egy kis utcán lesétálva eljutunk a Duna korzóra ahol a Dunát megcsodálhatjuk,és jókora szakaszon sétálhatunk. Ha kedvünk támad hajóval akár Budapest, akár Visegrádra is eljuthatunk, de komppal átlehet menni a Pap-szigetre is. Bőven maradt még látni való Vácon, hiszen ott van még a Hét kápolna amely Vác-Alsóváros határán található.Ezen kívül több Templom, Székesegyház,Püspöki Palota található. A barokk stílusban épült szobrokkal díszített kőhíd a Gombás-patak hídja.

1998-ban megnyitották a látogatók előtt egy átépítés során megtalált, múmiák, gyermekkoporsók, és még sok minden más amely a 18-19. századból maradtak meg. Vácra Budapestről akár vonattal, vagy autóval könnyen, és időben hamar megközelíthető. Nyáron akár Budapestről, akár Visegrádról hajóval is elérhető, ami egy nagy élmény, kikapcsolódás az oda látogató embereknek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Visegrádi Fellegvár

A fellegvárat menedékvárként emelték, ami Mátyás korában élte virágkorát, ezt követően a törököknek esett áldozatául. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük