Kezdőlap » Látnivalók » Milyen üdülőhely Bük?

Milyen üdülőhely Bük?

Bük a Csepregi kistérségben a Répce folyó síkságán fekvő Vas megyei város.
1957-ben a település határában kőolaj fúrás közben meleg víz tört a felszínre. Ezt az óriási lehetőséget kihasználva 1962-ben fürdőt építettek, melynek vízét 1965-ben gyógyvízzé nyilvánították hivatalosan. 1972-ben létrehozták a fedett fürdőt, így már egész évben látogathatták a gyógyulni vágyók. Szintén az 1970-s években gyógyfürdővé, majd országos hírű és méretű gyógyhellyé avatták. Vize kálcium-, magnézium-, és hidrogén-karbonátos termálvíz.
14 hektárnyi területével, 26 medencéjével/ebből 11 fedett/, 5000 négyzetméternyi vízfelületével az ország második legnagyobb gyógyfürdő komplexuma. A lakosság megélhetésének jelentős hányadát az idegenforgalmi bevétel teszi ki.

Nevezetességei:
A 16. századi eredetű Szapáry-kastély, melyet 1699-ben építtetett át barokk stílusban Felsőbüki Nagy István. A Szent Kelemen tiszteletére szentelt római katolikus templom, amit eredetileg torony nélkül építettek.

Pihenés, szórakozás:
Bük-fürdő 32-38 fokos gyógyvizes és 26-28 fokos strand- és sport-, illetve speciálisan kialakított gyermek medencékkel, játszótérrel, és pihenő ágyakkal várja a vendégeket. Az élményfürdő belső teréből kiinduló és a fürdő falain kívül tekergő fény- és szín effektekkel különlegessé varázsolt csúszdák fantasztikus élvezetet nyújtanak.
A szaunázás szerelmeseinek gőzfürdők, infra- és finn szaunák, aromaszauna és kültéri ördögszauna áll rendelkezésére.
Az új kínálathoz tartozik a Medical Wellness Centrum, ahol Wellness-fittness kezelések, egzotikus masszázsok, thermo spa kezelések kiváló szakemberek felügyeletével járulnak hozzá a kikapcsolódáshoz.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Útban Jeruzsálem felé

Utunk során elhaladunk Gezer romjai mellett. A város Vespasianus hadjáratai alatt teljesen elpusztult. Az ásatások …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük