Kezdőlap » Látnivalók » Milyen üdülőhely Balatonalmádi?

Milyen üdülőhely Balatonalmádi?

Balatonalmádi, ez a csodálatosan szép település a Balaton északkeleti csücskében a 71-s út mentén található.
Nyugati és északi oldalról dombok védik a széltől, melyek jócskán tartalmaznak vörös homokkövet, amit felhasználtak a helybéli házak építésénél.
Egykoron szőlőtermő vidék volt, mert a permi vörös homokkő málladékából létrejött talaja kedvezett a termesztésnek. Az 1960-s évek elején kezdődött az idegenforgalmi fejlesztés. Kiépült a kereskedelmi és szolgáltató hálózat.
Barangolja be ezt a fantasztikus látnivalókkal büszkélkedhető községet.
Az Óvári kilátóhely Balatonalmádi egykori szőlőhegyén a századforduló táján épült vörös homokkőből gerendavázzal és cseréptetővel. Az 1990-s években újították fel. Aki ide ellátogat, lenyűgöző panorámában gyönyörködhet. Központban a Fűzfői öböl, balra a jellegzetes templomaival rendelkező Vörösberény, jobbra pedig a berhidai Jákó-hegy, Külső-Somogy pannon dombjai, a Megye-hegy, a Papvásár-hegy, Vár-hegy, a Vörös-hegy, a Cseri-hegy és a Kenesei magaspart, ami beleolvad a Sió völgyébe. Tavasztól őszig változatos virágpompában úszik a táj.

Itt található a Balaton északi partjának egyik legszebb és leghosszabb partszakasszal rendelkező fezető strandja. Sok vendéglátó egység, EU komform játszótér és ingyenes animáció, valamint számos sporotolási és pihenési lehetőség áll a nyaralók rendelkezésére.

Emlitésre méltó a Szent Jobb kápolna: A Budavári Palota szétbombázott romjai alól mentették ki és szállították Balatonalmádiba a Szent Jobb egy picike darabkáját. Ebben a kápolnában őrzik szent ereklyeként.
Érdemes ellátogatni az Erődtemplomba is. A Vörösberényi barokk építészeti stílusban épült római katolikus Erődtemplom kolostorral együtt az egyik legszebb védett műemlék.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Visegrádi Fellegvár

A fellegvárat menedékvárként emelték, ami Mátyás korában élte virágkorát, ezt követően a törököknek esett áldozatául. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük