Kezdőlap » Betegségek » Milyen tünetei vannak az ízületi megbetegedésnek?

Milyen tünetei vannak az ízületi megbetegedésnek?

Mozgásszervi megbetegedések egyik formája az ízületi gyulladás.
Az ízületi gyulladás heveny vagy krónikus formában jelentkezhet, és az ízületek gyulladásos megbetegedése, mely fájdalommal funkciózavarral jár. Gyakorlatilag bármilyen életkorban előfordulhat.
Kiváltó okai lehetnek: bakteriális, mechanikai sérülések, autoimmun folyamatok, vagy anyagcserére visszavezethető köszvényes ízületi gyulladás.
A mechanikai sérülés eredhet sport sérülésből, vagy balesetből. Fájdalommal és duzzanattal jár, valamint az ízület környékének kivörösödésével, folyadék gyülemmel és mozgáskorlátozottsággal.
A mechanikai sérülés enyhébb fajtája pihentetéssel, borogatással és fizioterápiai kezeléssel gyorsan gyógyul. Utána viszont az ízület, csak lassan, fokozatosan terhelhető.
Súlyosabb esetben műtéti beavatkozásra lehet szükség. A sebészeti beavatkozás igen nagy szakértelmet igényel, és csak ritkán jelent teljes gyógyulást.
Említésre méltó még a kórokozókkal történt bakteriális ízületi gyulladás. Ilyenkor a kórokozók sérüléseken vagy a véráramon keresztül jutnak az ízületekbe. Gyógyítása helyi és általános antibiotikum kezelés, fájdalomcsillapítók és a fizioterápia.
A bakteriális kórokozókkal történt fertőzés által kialakult ízületi gyulladás gyakran jár maradandó következményekkel.
Nem elhanyagolható az ilyen gyulladásokkal járó fájdalom sem, épp ezért nagyon fontos mint minden más esetben a megelőzés.
Mivel az ízületekre igen nagy teher hárul a megfelelő testsúly tartása igen lényeges. Az egészséges étkezés, kellő mennyiségű vízfogyasztás, és kiegyensúlyozott testmozgás lehetővé teszi hogy elkerüljük ezt a fájdalmas és nagyon kellemetlen betegséget.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Csalánkiütés

Mindenki életében jelen van a hisztamin, bár nagyon sokan azt sem tudják, hogy ez mi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük