Kezdőlap » Betegségek » Milyen tünetei vannak az asztmának?

Milyen tünetei vannak az asztmának?

Az asztmás betegség során nagyon fontos, hogy ha már egy kicsit is felfedezzük magunkon a tüneteket, akkor látogassunk el egy tüdőgyógyász szakorvoshoz, hiszen ha ezt nem tesszük meg, akkor könnyen előfordulhat hogy hamarabb súlyosabbá válik a probléma, és asztmás rohamok is jelentkezhetnek. Az asztma kezdeti tünetei hasonlóak egy megfázáshoz, meghűléshez, amikor hurutos megbetegedéshez hasonló panaszokat észlel a beteg.
Sok esetben intenzívebb testmozgást követően tapasztalhatunk légzési nehézségeket, kapkodást a levegő után, zihálást, és fáradtság érzését, valamint folytonos köhögési ingert. Ezek a tünetek a kezdeti asztmára vonatkoznak, és általában egy-két percet követően maguktól elmúlnak. A későbbiekben, amennyiben nem kezelik megfelelően az asztmát, ezek a tünetek súlyosbodhatnak, és nehézlégzéssel párosult asztmás rohamok alakulhatnak ki.
Fontos tudni, hogy amennyiben valakinek úgy alakult ki az asztmája, hogy közben allergiás is, akkor az allergiaszezonban, és azokkal az allergénekkel való érintkezés után, amelyre az egyén allergiás, súlyosbodhatnak a légzési nehézségek. Azaz, például ha egy asztmás személy pollenallergiától is szenved, akkor a levegőbe került pollenek légutakba kerülése azonnali asztmás reakciót válthatnak ki. Szintén az asztma tünetei közé tartozik a nyugtalan alvás, és az éjszakai köhögő rohamok, melyek miatt nem tudja a beteg magát teljesen kipihenni. Ezen felül a hangos, és esetenként sípoló légzés is utal az asztma kialakulására.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A C-vitamin

A C-vitaminról mindenki azt gondolja, hogy ismeri, tudja mire jó, mire kell használni. Az igazság …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük