Kezdőlap » Betegségek » Milyen tünetei vannak, a magas vérnyomásnak gyermekeknél

Milyen tünetei vannak, a magas vérnyomásnak gyermekeknél

A magas vérnyomás többnyire nem okoz tüneteket, bár néhány gyermeknél a magas vérnyomás fejfájásként jelentkezhet.

Súlyosan magas vérnyomás:
A gyermekeknél lehetséges súlyos esetekben, komoly jelek és tünetek jelentkeznek, melyek jelzik az orvosnak és a szülőknek a bajt.

Ilyen komoly jelek és tünetek például:

  • Homályos látás
  • Légszomj
  • Zavartság
  • Mellkasi fájdalom
  • Görcsrohamok
  • Súlyos fejfájás
  • Hányás

Mikor kell orvoshoz fordulni?

Ha a gyermeknek nincsenek alapvető egészségügyi problémái, vagy nem jelentkeznek a fent felsorolt tünetek, akkor nem kell aggódni, nincs a gyermekünknek súlyosan magas vérnyomása, és valószínűleg nem kell sietve az orvoshoz vinni, hogy ellenőrizzük a vérnyomását. Ha nagyon tartunk a magas vérnyomástól és szövődményeitől, akkor érdemes otthonra venni egy vérnyomásmérőt, amivel bármikor ellenőrizhetjük a vérnyomást, ilyen készülékeket bármelyik bevásárlóközpontban is lehet már kapni 5.000-10.000 Ft közötti áron, és nagyon egyszerű kezelni őket. A gyermekünk vérnyomását érdemes néha ellenőrizni, akkor is, ha nincsen eszközünk rá, ilyenkor vigyük el az orvoshoz, hiszen a vérnyomásmérés egy rutin orvosi vizsgálat, amit már 3 éves kortól el szoktak végezni.

Ha gyermekének olyan egészségügyi problémája van, amely növeli a kockázatát a magas vérnyomásnak /például: a koraszületés, az alacsony születési súly, a veleszületett szívbetegség, és bizonyos vizelet-vagy vesebetegségek/ akkor érdemes már a kezdeti csecsemőkorban ellenőrizni a vérnyomást.

Ha aggódik a gyermekéért, mert olyan kockázati tényezők jelentkeznek, amelyek okozhatnak magas vérnyomást, mint például a túlsúly vagy az elhízás, akkor beszéljen a gyermek orvosával, és Ő valószínűleg ajánlani is fogja a gyakoribb vérnyomás ellenőrzést.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vesebetegség

A vesebetegség mivel általában sokáig nem okoz panaszt így már elég későn lehet diagnosztizálni. Persze, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük