Kezdőlap » Családi élet » Milyen tömegközlekedési járműveken utazhatunk Budapesten?

Milyen tömegközlekedési járműveken utazhatunk Budapesten?

Budapest területén belül jó pár tömegközlekedési járművet igénybe vehetünk, igényeinket szem előtt tartva. Ha sietünk és gyorsan szeretnénk elérni célállomásunkat, vagy csak városnéző, kirándulós céllal közlekedünk egy jó pár eszközön utazhatunk.
Talán legtöbben a buszokon közlekednek, Budapest majd minden pontja elérhető ezeken a járműveken. Kiterjedt vonalakon közlekednek, a buszsávok, folyósok ki építésével szerencsére egyre gyorsabban érhetjük el a kívánt célt.
Egyre modernebb eszközök állnak a rendelkezésre a buszon, nyáron klímával, télen fűtéssel, kamerával teszik kényelmesebbé és biztonságosabbá az utazást. Persze előfordulnak még régebbi busztípusok, de ezek folyamatosan kivannak vonva a forgalomból.
Másik sűrűn használt járművünk a metró. Gyorsasága miatt szeretjük, alig fél óra alatt érhetünk a város egyik végéből a másikba. Felszíni közlekedéssel ez jóval több időt venne igénybe. Van kék ( 3-as) és piros ( 2-es) metró vonal és
nemsokára élvezhetjük a 4- es vonalat is. Ide kapcsolódik a kis földalatti is, ahol meghagyták a régi építészeti szépségeket és megépítése óta szinte nem változott a kocsik és a megállók környezete.
Felszíni közlekedéssel közlekedik még a villamos és a trolibusz is. Áramszedővel nyerik az energiát, a villamos sínpályán közlekedik, de a troli is meghatározott útvonalon tud csak közlekedni a vezetékek miatt.
Kiránduló céllal használják többen a fogaskerekűt. Utazásunk során gyönyörű panoráma tárul elénk. Tempója lassabb, mint a többi járművé, de az élmény kárpótol bennünket mindenért.
A Hévvel is időt spórolhatunk meg, bár nem olyan gyors , mint a vonat vagy a metró a nagy forgalmat elkerülhetjük.
És említsük meg végül a hajót, ami nyáron egy buszjeggyel igénybe vehető, Budapest területén belül pár megálló erejéig kipróbálhatjuk. Nagy élmény családosoknak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan kezdjük újra az exünkkel?

Amikor véget ér egy kapcsolat és ilyen vagy olyan okok miatt úgy döntünk, hogy szakítunk …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük