Kezdőlap » Szilveszter » Milyen típusú pezsgők kaphatók Magyarországon?

Milyen típusú pezsgők kaphatók Magyarországon?

Magyarországon, és szinte bárhol az Európai unión belül rengeteg fajta pezsgőt vehetnek a szilveszterezni vágyó emberek. Kis hazánkban a legnépszerűbb pezsgők közé tartozik a Törley, és a BB, amiket nagyon sokan megvesznek évről-évre az ünnepek alkalmával. A BB nagyrészt inkább a boraival hódít Magyarországon, de ezt a pezsgőtípust is nagyon szeretik, főként a 20-30 év közötti korosztály.
Nemrég megjelent újból egy olyan régi kvalitású pezsgő, ami a Szent István nevet viseli, ezt sokan úgy nevezik, hogy az igazi magyar pezsgő, mivel hivatalosan egy 200 éves receptet használtak fel az elkészítéséhez. Két-három éve betört a hazai piacokra, egy olyan márkájú pezsgő, amit az idősebb korosztály ismerhet, ez a tipikus úgynevezett orosz pezsgő, a Szovjetszkoje Igrisztoje, amit mára már minden áruház polcán megtalálhatunk. A nagyobb bevásárlóközpontokban szinte mindenhol találhatunk olyan pezsgőket, amik bár nem márkásak, de mégis sokan szeretik őket, mivel minőségileg felveszik a versenyt a drágább árkategóriában lévőkével. Ezek közül a pezsgők közül –egy közvélemény kutatás szerint- a Spar, és az Interspar áruházak által forgalmazott saját márkajelzésű ital mondható a legminőségebbinek.
A Tesco áruházban évről-évre mindig jelennek meg olyan különleges pezsgők, amik csak egy-két hétig kaphatóak, ezek általában 1000 és 2000 Ft között vannak, és nagyrészt Lengyelországból, és Szlovákiából importálják hazánkba ezeket az italokat. Ha igazi luxusra vágynánk a pezsgők terén, akkor keressük fel a Martini, és a Heineken által forgalmazott 5 literes kiszerelésű italokat, amik bizony egy egész bulizni vágyó társaságnak elég pezsgőt nyújthatnak az éjféli koccintáshoz.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük