Kezdőlap » Lakberendezés » Milyen típusú árnyékolót válasszunk?

Milyen típusú árnyékolót válasszunk?

Aki árnyékolási megoldást keres, annak számára számtalan megoldás kínálkozik.
Hogyan tudjuk eldönteni mi a nekünk legmegfelelőbb választás?
Úgy, ha megismerjük az árnyékolók típusait és funkcióit és anyagát.

Árnyékolás és belátás elleni védelemre megfelelő megoldás lehet a fényáteresztő roló választása. Poliészter anyaga könnyen tisztítható, több színben és méretben áll rendelkezésre, akár mintás és természetes hatású anyagok közül is választhatunk. Nem sötétít teljesen, anyaga átengedi a fényt, de mégis árnyékol és meggátolja a belátást otthonunkba.

Sötétítésre a blackout, azaz fénykizáró roló alkalmas. Pl. háló és gyermekszobák, irodai tárgyalók, és egyéb, teljes sötétítés igénylő helyiségek árnyékolására alkalmas. Anyaga a különleges fényzáró bevonat révén nem engedi át a fényt.

Thermo rolót abban az esetben válasszunk, ha a szoba ablakait erősen süti a nap és sötétíteni is szeretnénk a szobát. Ideális választás légkondicionált helyiségekben is, mert energiát takaríthatunk meg vele, ha a betűző nap sugarait visszaverő roló nem engedi felmelegedni a helyiséget. Poliészterből készült, hátoldala alumínium bevonattal van ellátva, amely teljes fénykizárást és hő visszaverést garantál.

Aki inkább természetes anyagból szeretne árnyékolót választani, számára ideális a bambusz roló. Színben, méretben és anyagban is számtalan variáció áll rendelkezésre. Dekoratív és természetes hatású árnyékoló. Megfelelő kezeléssel kültérben is alkalmazhatjuk. Sokan teraszok, télikertek árnyékolására is használják. Roll-up és raffroló technikával is kapható.

Az előbb említett rolókon kilátni leengedett helyzetben nem lehet. Ha olyan megoldást szeretnénk, ami a leengedett árnyékolón keresztüli kilátást biztosítja, akkor válasszunk doppel rolót vagy reluxát. A doppel avagy sávos roló állítható sávjai révén megengedi a kilátást a leengedett árnyékolón keresztül is. A reluxa lamelláin keresztül is kilátunk és mindkét árnyékoló esetében állíthatjuk a bejövő fény erősségét is. Ha eldöntöttük milyen rolót szeretnénk, akkor a következő lépés a felszerelés módja, illetve a méretvétel lesz.

Szép napot!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Skandináv stílus a lakásokban

Az ember stílusa rövid időn belül tud változni, ezzel együtt ízlésvilága, szokásai is. A lakberendezés …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük