Kezdőlap » Házépítés » Milyen tetőtéri ablak árnyékolókat említhetünk meg a családi háznál?

Milyen tetőtéri ablak árnyékolókat említhetünk meg a családi háznál?

Amikor nyáron a helyiségek védelmét szeretnénk megoldani, leginkább a felmelegedésük ellen, akkor azt a legkönnyebben a külső, még az ablak üvege előtt elhelyezkedő fényvisszaverő napellenző rétegekkel tudjuk megoldani. Éppen emiatt, amikor építkezünk, már érdemes átgondolni, hogy majd a családi házunkhoz milyen jellegű tetőtéri ablak árnyékolót válasszunk. A helyiségek a családi házakban legtöbbször azért melegednek fel, mert az ott található tárgyak, és a helyiséget behatároló területek, mint például a falak, és a padló is felmelegszik, elnyeli a hőt, és ezáltal önmagából is globálisan hőt bocsájt ki vissza a helyiségbe. Az így, a falak, az ablak és a tárgyak által elnyelt sugárzás hosszúhullámú, és ezt követően pedig infravörös, azaz meleg sugárzássá alakul át, amelyet az ablakok üvegei viszont már ki nem engednek, így csak a bejutásuk, és a helyiség felmelegedését biztosítják, de kijutni vissza már nem tudnak. Éppen emiatt melegszenek fel nyáron szükségtelenül a helyiségek.

Vegyük például elsőként a reluxát, és annak jellemzőit, hogy milyen módon lenne az jó választás egy családi házban. A reluxa igencsak elterjedt kiegészítője a tetőtéri ablakoknak, hiszen lehetővé teszi azt, hogy a helyiségbe mennyi fény jusson be, vagyis lehetővé teszi a helyiségbe bejutó fény mennyiségének a szabályozását. A reluxánál az egyes lamellák dőlésszögét tudjuk változtatni, így ezeknek megfelelően a beáramló napsugarak szögét is beállíthatjuk, és ezzel együtt különleges hangulatot is teremthetünk a szobában, helyiségben. A reluxa képes megvédeni bennünket a túl sok napsugárzástól is, és egyfajta díszítő feladatot is képes ellátni. Az úgynevezett oldalsó vezetősínek biztosítják azt, hogy a lehető legtökéletesebben fedjen, azaz hogy jobban el tudjon sötétíteni, és ezeknek köszönhetően a reluxát akár át is tudjuk fordítani. A reluxának a mozgatására három lehetőségünk is van opcionálisan. Mozgathatjuk kézzel is a reluxát, ebben az esetben kézzel tudjuk beállítani, választhatunk elektromosan állítható reluxát, valamint elemes reluxát is, amelynek kezelő egysége és távirányítója is van. A reluxának a legfőbb jellemzői közé tartozik az, hogy irányíthatók vele a fénysugarak, szabályozható vele a beáramló fény mennyisége, lehetőségünk van arra is, hogy az ablakot részlegesen takarjuk csak el, véd az UV sugárzás ellen, és a lakóteret megvédi a beáramló fénytől.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Polisztirol tetőelem a családi házaknál

Az úgynevezett ProKoncept, vagy más néven polisztirol tetőelem alkalmazása azt teszi lehetővé, hogy miután elkészítettük …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük